Minden fontos dolog egy budiban kezdődik

A the Cure zenekar karrierje kezdetben szinte tökéletesen indult. Aki járatos a punk rock korai történetében, annak bizonyára ismerős lehet a Generation X tánczenekar, akik a hetvenes évek végén boldogították London, majd később az Egyesült Királyság lakosságát.

Aki esetleg lemaradt volna erről az időszakról, annak pedig Billy Idol neve lehet ismerős, belőle egy későbbi csinált fenegyereket faragott az MTV korszak, olyan világslágerekkel, mint a Rebel Yell vagy a White Wedding.

Így talán érthető, hogy miért is volt annyira jelentős Robert Smith szárnyait bontogató the Cure formációja számára, hogy lehetőséget kaptak a Gen X előtt fellépni hivatalos előzenekarként.

Az öröm azonban nem tartott sokáig. Történt ugyanis, hogy amikor az egyik decemberi előadás fáradalmait levezetendő Lol Tolhurst dobos erősen bebaszva a backstage budiban az azt éppen rendeltetésszerűen egy rajongó leszopatására használó Billy Idol cipőjére pisált, a jelenet és a közös turné sajnálatos megszakadásba torkollt.

Ezek után nincs miért csodálkozni azon, hogy a the Cure bánatában a melankólia császáraiként vált közismertté és a Pornography albummal beírta a nevét a gótika rockzenei világának örök pantheonjába.

HOLDKOMP