Nem csak a jegesmedvék szeretik a fotózást – hanem már az anyaoroszlánok is

Korábban beszámoltunk róla, ahogy egy jegesmaci belekíváncsiskodott a Nikon utazó nagykövetének kamerájába.

Ezúttal a Canonnal dolgozó Barbara Jensen Vorster természetfotós nem a sarkkörön, hanem a kies Botswanában fotózta a nagymacskák mindennapjait, erre egy anyaoroszlán váratlanul úgy gondolta, hogy ha ott egy kétlábú a csinosan csillogós játékával, akkor ha már játék, elviszi ő is a kicsinyeinek, hadd játszhassanak.

Egy Canon 7D (nagyon is ajánlott DSLR) és a 100-400 teleobjektív volt az áldozat és ugyan vau berajongta a mirrorlesseket, ez a Canon még 10 év múlva is ott lesz a legjobbak között a jelenleg 2000 dollár környéki ársávban.

A cicák pajkosak, na. De elég hamar megunták az új játékot, mint minden korukbeli kölyök és más szórakozás után néztek.

They dragged it through the dirt, chewed on the lens hood and then fortunately, like most kids, soon grew tired with their new toy

Az egész művelet után nem keletkezett nagy kár, nagyjából 200 fontot kellett költeni a javításra, de mivel teljesen működőképes maradt a felszerelés, inkább csak a koszt kellett róla levakarni. A fogak okozta felületi sérülések sem befolyásolták a készülék használhatóságát.

Barbara így nyugtázta az eseményeket:

Priceless experience. What photographer can boast that their lens had been in a lion’s mouth?

Maga az élmény megfizethetetlen. Mégis mit várhatna többet egy természetfotós, mint hogy a saját kameráját fotózza egy nagymacska aztán egy halom kismacska társaságában a tartalék felszerelésével?

via Petapixel

HOLDKOMP