New Moon on Monday

A nyolcvanas évek lehetett talán a zeneipar legrosszabb korszaka. Alig tudnánk olyan éves slágerlistát találni, amiből a top 10 ma fájdalomérzet nélkül meghallgatható volna.

Mégis felbukkantak időnként olyan produkciók, ahol egy-egy történetet meséltek el a kereskedelmi és music tévék rendelkezésre álló öt percében.

A Duran Duran elég különös pályát futott be, például a Wild Boys című klipjük fogadtatása finoman szólva sem ment át a közízlés felett őrködő szoft cenzúrán, újra kellett vágni a világszerte bemutatható változatát. A teljes verzió megtalálható a legnépszerűbb videó megosztón, máig érdekes koremlék. A magyar közmédia (nem volt akkoriban más) a sátánista rockzene terjedését velük és az Iron Maidennel vezette fel a méltán népszerű Panoráma című világpolitikai kitekintős műsorban.

Hétfőre viszont egy hétfői klipjüket kerestem meg, ez viszonylag nagy költségvetésűnek számíthatott a maga idejében. Helikopteres felvételek, tűzijáték, konspiráció, ellenállás, kosztümösbe hajló romantika.

Enjoy.

Aludjatok jól. Álmodjatok szépeket.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!