Rajtakapták… az autóban Pokémon GO-t játszott a telefonján

Mind a nyolcon.

Aki esetleg lemaradt volna róla, a Pokémon GO a rajzfilm mobilra írt játék változata, arról szól, hogy piros-fehér labdákba kell zárni a rajzfilmszörnyeket és utána harcba vinni a többi hasonló ellen.

A GO nagyjából annyit tett, hogy ehhez el kellett mászkálni különböző helyekre, ahol a szörnyecskék felbukkantak és ott a labdacsok hozzájuk vágásával bezsákmányolni mindet. Labdákhoz is bizonyos helyek meglátogatásával lehetett jutni.

Ez eddig elég egyszerűnek tűnik. Begyűjteni pár labdát, elkapni a szörnyeket, elmenni a gym-be (ott lehetett összecsapni), aztán győzelem.

A kezdet kezdetén is akadtak gondok, szent helyek, haláltáborok nem feltétlenül voltak a cserkészésre kitalálva, ezekből ki is lettek tiltva a játékosok. Aztán amikor a játék készítői ráébredtek arra, hogy sokan séta helyett inkább autóba ülnek, bevezették a sebességkorlátot, mert történt néhány autós baleset.

A minap Washington államban az országúti járőrök egy félreállt autóra lettek figyelmesek és azt gondolták, hogy esetleg segítségre lehet szüksége.

Amire nem számítottak, hogy egy jóember nyolc telefonon játszik egyidejűleg, ezeket szépen beágyazta méret szerint egy szivacsba, hogy legyen praktikus és esztétikus.

Ennek mégis mi értelme? Teheti fel bárki jogosan a kérdést.

Nos, a fejlesztők azt találták ki, hogy az ötödik szint után csapatban kell játszani, szólóban esély nincs legyőzni az ellenfelet. A Rayquaza harcokban 6-10 különböző nicken bejelentkezettnek kell összefogni ahhoz, hogy továbbjussanak.

Emberünk megoldotta.

A tanácstalan járőrök végül csak egy figyelmeztetésben részesítették, mert nem volt bizonyítható, hogy vezetés közben is játszott, ezért a bírságot megúszta.

A világ viszont megérett a pusztulásra.

via Seattle Times

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!