Má’ mosmá’ tényleg vége lesz a Teslának…

Kedves feleim az Úrban.

Azzal a hírrel érkeztem, hogy a szemfényvesztő Elon Musk mostmár tényleg lehúzhatja a rolót a Teslánál, hiába bűvészkedik az árfolyammal.

Erről ugye annyit, hogy Musk belengette, hogy 420$/részvény árfolyam határon felvásárolják a részvényeket, és erre befektetői háttér is van.

Megírta a Financial Times is, de oda nekem nincs előfizetői fiókom, úgyhogy nem tudom idézni, tessék a BBC Business czikk.

Az árfolyam meg szépen el is indult felfelé, mint amit SpaceX rakétával lőttek ki… (Értik… rakétával… hue hue hue…)

Tesla árfolyam (kép: Portfolio)

Az elemzések szerint állítólag megunta, hogy Blue folyton zrikálta, és magán részvénytársaságként akar tovább zsarnokoskodni az alkalmazottai felett a háttérben.

Na de nem is ez a lényeg, ami miatt billentyűzetet ragadtam, hanem alább olvasható…

A napokban jó nagy bejelentést tettek az ausztrál kormány tudományos ügynökségének (CSIRACSIRO) kutatói.

Dr. Michael Dolan vezető kutató bejelentése alapján megoldották a tiszta hidrogén előállítását ammóniából.

Nem ő,
hanem ő…

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek szerint az van, hogy elvileg meg tudják oldani, hogy egy balesetnél ne maradjon méretes bombatölcsér egy üzemanyagcellás autó után, ráadásul az üzemanyagcellás autók alpesi levegőt és vizet pufognak ki.

Amennyire emlékszem fekete mágiával és ráolvasással a metán ammóniává alakítható, igaz hogy a metán szénvegyület, az ammónia meg nitrogén vegyület, de legfeljebb egy kicsit többet kell vele legozni.

Szóval így aztán a világ is megmenekült – csak szorgosan kell gyűjteni a tehénfingot a mezőn – meg a Tesla is jól eltűnik végre a kóboráramával együtt… (muhahaha…)

Szóval csak ezt akartam mondani….

RIP Tesla.

HOLDKOMP