Rosszul fogod! Már megint.

Az iPhone 4 megjelenésekor született ez a zseniális útbaigazítás a gyártó részéről. Történt ugyanis, hogy sok felhasználó arra panaszodott, hogy telefonálás közben elmegy a térerő, és szakadozik a vonal. Kiderült, hogy a szifon kialakítása olyan, hogy a külső acél perem antennaként is funkcionál. Amennyiben rossz helyen éri nyomás (megalol), akkor a vékony szigetelőréteg megszűnik szigetelőrétegkedni, a rádiós jeleknek meg reszeltek. A beérkező panaszokra az Apple közölte, hogy mindenki hülye, csak ő helikopter, tessék máshogy fogni azt a rohadt telefont, és probléma megoldva. IJB minődsített esete.

Így Jártál Bazmeg

Volt már szó itt nálunk az Amazon Echo-ról, vau beleszeretett, aztán elhidegült, azóta nincs hír a viharos kapcsolat alakulásáról. Az Apple válasza az Echo, és más hasonló, a piacon megjelent készülékekre a HomePod. A koncepció ugyanaz, egy hangszóróba bújtatott zsémbes nőszemély -Siri- kémkedik folyamatosan a gazdája után, mindezt azzal a nemes céllal, hogy kitapasztalja annak szokásait. És ezáltal ki tudja szolgálni annak igényeit maradéktalanul. Khmkhm. Hát hogyne.

Nocsak, ki járt erre?

Mindenesetre ezt a cuccot sem kerülte el a menetrendszerű tragikomédia, amit már megszokhattunk az almás termékek esetében. Többen jelezték, hogy érdekes foltok jelentek meg a bútorokon, ahol a HomePod volt elhelyezve. A foltok hasonlítanak egy alátét nélkül használt hideg söröspohár alatt megjelenő karikákra. De mivel ezek sör nélkül jelentek meg, így érthető a felháborodás. Kiderült, hogy bizonyos anyagú felületeken a HomePod bizony otthagyja a lábnyomát. Azért ez elég udvariatlan dolog egy olyan kifinomult nő esetében, mint Siri, ezt lássuk be.

Az Apple javaslata a probléma megoldására:

Használd máshol a cuccot!

Esetleg kezeld le a felületet valami olajos módszerrel. Vidám reggelre ébredtünk, na! És most kávé.

@9to5Mac

 

%d bloggers like this: