Szart wársz? Kikerült a forgatókönyv az eBay-re.

Izzasztó perceket éltek át az ünnepi szezonra időzített utolsó Skywalker-szaga promóterei, ugyanis kiderült, hogy az aranytojást tojó franchise egyik forgatókönyve elveszett.

J.J. Abrams, a Star Wars tri-triógia The Rise of Skywalker című záróakkordjának rendezője számolt be erről először nyilvánosan, akkor még udvariasan nem nevén nevezve a felelőst.

Rövid úton pont került a történet végére, állítólag az egyik SW filmipari bennfentes észrevette, hogy az eBay-en árulják a szkriptet és mivel hitelesnek találta, gyorsan vissza is szerezték.

Ha a teljes szöveg nyilvánosságra került volna, a rajongók azonnal a kardjukba dőlnek, az üzleti veszteségről nem is beszélve, így tehát valahol érthető, hogy miért keltett akkora érdeklődést, hogy Jimmy Fallon (The Tonight Show) is utánajárt és ennek egy interjú lett a vége.

John Boyega – aki a szerepe szerint egy kiugrott első rendi rohamosztagos – felejtette egy szállodai szobában az ágy alá rejtve és a takarító személyzet szépen lenyúlta.

I left the full script under my bed. I was moving apartments the next morning and so I forgot the script under my bed. We weren’t shooting by the way, we had wrapped up. It was all in the past. And I just forgot about the script.

Házon belül kitört a botrány, olyan atyaúristenek (és istennők) mint Bob Iger, a Disney CEO és Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke adták John értésére az ügynökén keresztül, hogy ne sok jóra számítson ha Hollywood legütősebb filmjéből bármi is nyilvánosságra kerülne.

the most powerful script in Hollywood right now

Végül lecsillapodtak a kedélyek, a film nyitó hétvégéjére 200 millió dollár feletti jegybevételt tervező filmipari monstrum sem szenvedett károkat, azonban Boyega jövője ezzel bizonyos értelemben akkor véget ért, amikor még jóformán el sem kezdődött.

they will never work with me again

Azaz hiába került vissza a forgatókönyv, a további közös munka kizárva. Pedig azon túl, hogy az amerikai filmipar közel 40%-a már a Disney tulajdonában van, a Star Wars pont arról lett híres, hogy nem csak a filmek hozzák a nagy lét, hanem a merchandise, akciófigurák, beugró szerepek, ezekből évtizedekig csurranhat-cseppenhet annak, aki bent marad a pikszisben.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!