Trónok harca ugyemegmondtam

Oké. Okos vagyok, mint egy feka nő utólag. Na de az mégiscsak túlzás, hogy gyakorlatilag a sárkánysorozat alá nyugodtan be lehetne játszani a Benny Hill show zenéjét, annyira pörgetik az eseményeket. Keményen spojlerezek megint, ne olvassatok tovább, ha nem láttátok a tegnapit.

Szóval értem, hogy a jó öreg Zsorzsit betámasztották a sarokba, hogy bólogasson, most hogy a sorozat írói is végre átrágták magukat a sok szar könyvön, szóval most börtönéből szabadult sas lelkük rója a netflix végtelenjét és az egész ebben a felszpídezett rémálomban testesült meg. Mert mi is történt?

Elegánsan átsiklunk afelett mintegy harminc másodpercben, hogy Jamie egy félmázsás páncélban uszikál egyet a folyóban, hogy aztán Dani baromi gyorsan felgyújtson egy kicsit se szimpi aput és egy semmilyen Dickont, akiről annyit kell tudni, hogy Captain Flynt utálta, mint a szart. Ismét kár volt perceket szentelnünk rá az életünkből, mert kicsinálták egy szemvillanás alatt, miután a szöszi előadta az eddigi leginkoherensebb szpícsét azokról a dolgokról, amiket már korábban is elmondott. Biztos kurva sokat fog dobni a PR-ján, hogy a genfi egyezményt vastagon leszarva kicsinált két hadifoglyot egy nagy halom szerencsétlen paraszt szeme láttára, akiknek jó eséllyel annyi jött le, hogy az őrült picsa most épp nem keresztre feszít embereket, hanem felgyújtatja őket a sárkányával. Brávó bazmeg. Én például tuti felhatalmaznám valami nagyobb felelősségi körrel és tuti melléállnék, ha egyszeri suttyó lennék.

Na de a karakterhibáktól nem lesz szar a sorozat, attól lesz szar, hogy Jamie azzal a lendülettel visszateleportál King’s Landingbe (tényleg röhejes, ahogy közlekednek), csak hogy Cersei előhúzzon egy újabb, rettentően átlátszó plot deviceot, a közös kölköt. Ugyanúgy gusztustalan, ahogy Danit meg Jont nyilvánvalóan össze akarják boronálni. Gondolom Dani megúnta a vállalhatatlan tömeggyilkosokkal dugást és most átáll a selymesképű jópasikra.

Innentől a rész egy tökéletes, parodikus lejtmenet. Csak hogy zanzásítsam a történteket, Tyrion és Varys gyorsan konspirálnak egyet, aztán hirtelen megjelenik közben az élőhalott hadsereg, amit Bran gyorsan észrevesz, sürgönyöz a Jonéknak, azok ráparáznak, Tyrion elmegy Jamiehez, amit Bron leszervez, Jamie megdumálja vele, hogy akkor fegyverszünet, aztán kiderül, hogy Cersei tudott róla, de őt nem lehet átbaszni, aztán közben kitalálják, hogy fasza ötlet előkukázni egy jégzombit, amit pikk-pakk levisznek vissza délre, hogy pórázon fogva meggyőzzenek mindenkit, hogy itt bizony walking dead spinoff van készülőben, aztán előkerül Gendry (emlékeztek Gendryre? Nyilván nem. Robert fattya, akit Christian Bale nyomi klónja alakít), hirtelen országos haverok lesznek Jonnal, persze Tyriont úgy csempészték be a Lannisterekhez, ezért kifele menet van egy kis hentelés is, aztán Sansával köcsög a tizennégyéves kis húgyos Arya, akit átbasz a Kisujj, miközben nem csinál amúgy megint semmit, de húzza a nővére ellen, aztán hogy az egész kurva csapat ide értve a hirtelen előkerülő Houndot együtt kilépjenek a kapun a Falnál északon, bele a hóesésbe.

Mi a faszom volt ez?!

Azon valahogy túl tudok lépni, hogy Westeroson az emberek elkezdtek úgy barátkozni és utazni, mint ha mindenki kokainozna és ekizne egyszerre, de az mégiscsak túlzás, hogy egy részen belül nagyjából annyi történik, mint eddig egy évad alatt. Konkrétan egy lábjegyzet volt a legnagyobb spojler az egész sorozatban, hogy Jon igazából egy Targaryen. A szó legszorosabb értelmében Gilly olvasta fel egy fél mondatban.

A teleportálgatás egyszerűen érthetetlen, illetve az is, hogy bizonyos szereplők mindeközben megmerevedve várják, hogy történjen valami. Félre ne értsetek, nem az a baj, hogy a sorozatban nem szemléltetik megfelelően, hogy eltelik pár hónap, amíg egyik helyről átjutnak a másikra – ez kurva fárasztó volt korábban. A baj az, hogy például fingunk nincs, hogy például Euron ez alatt a pár hónap alatt mégis mi a lónak a faszát csinált. Lefogadom, hogy a következő részben vagy az azutániban előkerül és úgy fog trécselni Cerseijel, mint ha csak tegnap futottak volna össze.

Mire a végére értünk a résznek és a totális random team (Hound, Vikingcsávó, Félszemű balfasz, Ismeretlen akárki, Jon, új kalapácsos puszipajtija Christian Bale meg a Dani csicskája) összeállt, addigra már nem is nagyon érdekelt, hogy mégis mi a szarért nem megy oda Dani egyik sárkánya és gyújtja fel az egész kurva zombihordát tíz perc alatt, csak az visszhangzott a fejemben, hogy tulajdonképpen hálás vagyok annak az írónak, aki ezt a szuiszájd szkvadot összehozta, mert semmi nem szemlélteti jobban, hogy ez a sorozat gyakorlatilag lassan azóta megy, hogy kiskamaszként felfedeztem magamnak a maszturbációt és hogy azóta se történt érdemben semmi. De ők most egyszer találkoztak, összeálltak, minden fasza.

Eltöltöttem megint ötvenöt percet, hogy azon mélázzak, hogy ez már megint mi volt. Mi volt ez a katyvasz, ez az egy órás komolytalan balfaszkodás? Aztán persze belegondolok, hogy megint voltak sárkányok, meg fel is pörögtem. Szóval megnézem még háromszor. Aztán 2018-ban is. Vagy 2019-ben, mert legújabban arról van szó, hogy addig elhúzzák az utolsó szezont.

Tuti, hogy igazam lesz és lesz valami szar spinoff.

 

 

 • SpaceWolf

  A showrunner páros lepasszolta a rész forgatókönyvének megírását Dave Hillnek, aki tudott néhány vicces beszólást is belecsempészni az epizódba (Azt hittem, még mindig evezel!), aminek igen rövid idő alatt kellett elég sok mindent irányba állítani, hiszen mindjárt véget ér az évad. Vagyis a legjobb dolog az epizódban, hogy nagyon nehéz dolga volt, de ahhoz képest egészen ügyesen sikerült lemenedzselnie.

  http://comment.blog.hu/2017/08/15/game_of_thrones_tronok_harca_7x05_eastwatch_keleti_orseg_sorozat_hbo_kritika

  😀

  • vau

   Büdös nagy lófaszt.

 • 

  Mindjárt vége van, már kibírjuk valahogy.
  Másért már nem is nagyon nézzük, csak hogy mi lesz a vége.
  A vége az lesz, hogy Sansa megöli Petyrt és így ő lesz az új Sith lord, és Arya lesz az új tanítványa, a Rule of two-nak megfelelően.

 • Bernard Black

  legalább három spinoffot lengettek be, asszem, de lehet, hogy négyet. szerencsére mindet nem akarják elkészíteni, de a hírek szerint kettőt akár el is indíthatnak

  a második-harmadik évad óta nem nézem mondjuk

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Rájöttem közben, hogy két részt is láttam.
   Az egyikben a sárkányos lány némi mészárlás után elmenekült valami arénából. Az mondjuk elég rendben volt, mert a sárkány tényleg úgy szállt fel, ahogy a repülő dínók, a szárnyuk végén volt valami atom erős ín, azt feszíthették a földhöz a kiinduló lendülethez.
   A másik az szar volt, szóra sem érdemes.

 • taro

  az egg-sztorikból elég jó spinoffot lehetne csinálni.
  és jon nem is selymesképü

  • Bernard Black

   Jon bamba feje a legjobb érv a sorozat ellen. Amúgy a szereplők többségét sikerült jól megtalálni, de ez a lárvaképű hülye, ahogy tátott szájjal néz a világra rá… áhh

   • taro

    hasonlóképpen voltam viggo mortensen aragornjával

    • Bernard Black

     ott már Frodónál rezgett a léc, a Hobbit megfilmesítése viszont egyértelműen egy katasztrófa

 • mokusON

  Amúgy ha Danerys vagy hogy hívják, le tudta darálni a legnagyobb sereget egy sárkánnyal és néhány mongollal akkor valaki árulja már el nekem miért nem rohanja le az egész szigetet egy századmásodperc alatt és kezd el végre uralkodni.

  • 

   Mert a sorozat fő üzenete az, hogy a háború rossz, az erőszak nem old meg semmit.
   Vagy azért, amiért Frodót nem viszik el Rivendellből Mordorba sasháton.

   • vau

    Az benne van a könyvben, hogy a sasok basznak odamenni mer para.

    • Magister Ludi

     he, erre nem is emlékszem.
     arra viszont igen, hogy a nazgúloktól teljesen be voltam szarva, pedig gimiben olvastam.

  • vau

   Remek kérdés. Vagy miért nem fordítja bele Cersei fejét a seggébe mindenestül kb egy hét leforgása alatt, ha már úgy közlekednek az emberek, mint ha lenne pár csapatszállító helikopterjük is?

 • dzsungelmacs

  nem kicsit vagy mazochista.:)

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Na mindjárt csinálok is egy felmérés posztot GoT ügyben.

   • Magister Ludi

    jó, de a miért után legyen ott valami folytatásféle és ne legyen annyi válaszlehetőség, a múltkor is teljesen összezavarodtam 🙁

    • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

     Egészen egyszerű lett.

     • SpaceWolf

      Nehéz ügy volt, de végül sikerült jól dönteni.

 • József Kovács

  Ez valami fikazo blog, fikazo barati osszejovetelekkel? Vicces 🙂

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   220 poszt van kint, nem mind fikázós.

   • József Kovács

    majd csekkolom, ha lesz egy kis időm

    • Bernard Black

     vannak sznob posztok is. például eldicsekedtem vele, hogy én már kóstoltam különleges vagdalthúst.

     kár volt

  • vau

   Örülök, hogy tetszik 😀

   Néha fennhéjázunk is.

%d bloggers like this: