Tudósok feltalálták a szarmentesítő WC-bevonatot

A BBC News számolt be a világrengető felfedezésről.

A Penn State University kutatói épp a világ megmentésén fáradoztak, amikor eszükbe jutott, hogy mi lenne ha nem pazarolnánk a budikban annyi vizet? Ugyanis a Nature Sustainability szakfolyóirat hasábjain közzétett publikációjuk szerint a világ jelenleg hatszor annyi édesvizet használ fel csak a WC-kben, mint amennyi elegendő lenne a teljes Afrikai kontinens vízellátására.

Our team has developed a robust bio-inspired, liquid, sludge- and bacteria-repellent coating that can essentially make a toilet self-cleaning

Tak-Sing Wong, az egyetem gépészmérnöki karának professzora azt állítja, hogy a robosztus – bio-inspirálta – szar-, húgy- és baktérium-lepergető bevonatuk hozzájárulhat a csészék öntisztulásához.

Poop sticking to the toilet is not only unpleasant to users, but it also presents serious health concerns

Az odatapadt kakamaradék nem csupán undi a klotyó használóinak (a takarítókról nem is beszélve), de egyúttal súlyos egészségkárosodások forrása is lehet.

Az általuk kifejlesztett spray vizelet hatására a teflonnál is síkosabb felületi réteget képez, minden ötvenedik lehúzás után elegendő újrafújni a fajanszot és ezzel radikálisan csökkentett vízfogyasztás mellett is eltávolítható az excrementum akár 90%-a.

Ha az illemhelyeken bevezetnék a rendszeres használatát, előrelépés lehetne a globálisan napi 141 milliárd liter édesvíz elpocsékolásának csökkentésében.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: