Valami hull az égből

2017 november 30. Szürke az ég, és az aláhulló csapadék még mélyebb depresszióba taszítja azokat az embertársainkat, akik enélkül is eléggé utálnak bejárni a munkahelyükre.

Sok helyen ugyanis nem szép fehér hó esik, hanem hideg, mindent átáztató eső. A reggeli dugókban vadul anyázó araszolók kerülgetik a ráfutásos balesetek résztvevőit, akik épp a fejüket vakargatják, hogy ezt így hogy? Hogy, bazmeg, béna vagy, de nem kicsit. Nem tűnik fel, hogy az elöl haladó kocsisoron szép lassan végigfut a felvillanó féklámpák fénye, és nyomod tovább a gázt. Aztán amikor a fékút vége az elöl haladó autó csomagtartóján belülre kerül akkor megy a hüppögés. Pedig nem bonyolult, csak oda kellene figyelni kicsit, nedves kürölmények között meg aztán pláne. Hiába van ugyanis jól megválasztva a gumiabroncs, ha ugyanakkora féktávokkal számolunk mint szárazon, ugyebár.

Na kinél van betétlap?

Szóval az égből hulló “áldás” jó nagy kiszúrás sokunkkal, ezt be kell lássuk. El tudja cseszni a napot, ha ilyen goromba gyomrossal indul a reggel, na. Lehetne ez még rosszabb is valahogy? Hogyne lehetne. Adjunk hálát az égnek, hogy csak némi víz potyog a fejünk búbjára, nem pedig mondjuk egy … meteorit.

1954 november 30. Mrs. Elizabeth Hodges épp szunyókál alabamai otthonában, amikor is egy a világűrből meglehetősen nagy tempóval érkező szikladarab átüti a tetőt. Majd a plafont is, és a nappaliban lévő rádión gellert kapva pont a hölgy csípőjének csapódva fejezi be pályafutását. Szép nagy darab egyébként,majdnem 4 kilogrammot nyom a kb 18 centis meteorit. Hihetetlen, de Elizabeth zúzódásokkal megúszta az esetet, maradandó károsodás nélkül. Nagyon klassz lehet arra ébredni, hogy eltalált egy űrből érkező, izzó kőzetdarab.

Nem gyenge zúzódás…

Na ennek tükrében mindjárt nem is olyan rossz ez a kis eső, nemdebár? Legyen szép napotok!

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: