Vörös eső? Ugye megint csak hülyülsz? Hát nem.

Indiában vörös eső esett. Ez kissé ugyan szokatlan, de előfordult már máshol is. De aztán egy ideig csak az esett. Mielőtt bárki valami bibliai mértékű csapásra vagy vagy vérré váló folyókra gondolna, esett már vörös eső Magyarországon is.

Annak akkor az volt az oka, hogy Észak-Afrika felől rengeteg vöröses színű homokot hozott a szél és a légkörből az esőcseppekbe zárva itt kívánkozott leesni a sok kis vöri homokszemcse.

Én meg moshattam autót. Fehéret, mi mást?

De volt már olyan is, hogy vörös algák festettek meg egy állóvizet, azt felkapta a forgószél, máshol meg lerakta csapadék formájában..

Indiában, Kerala tartományban viszont nem ez volt a helyzet, 2001. júliustól szeptember végéigig esett vörös eső és nem tudták beazonosítani a szín forrását.

Állítólag sokfelé hallottak előtte egy hatalmas durranást, ebből elsőre arra következtettek, hogy talán egy vörös meteor léphetett a légkörbe és felrobbant, az eső meg lehozta a keletkezett port. Még a tömegét is megbecsülték, 50 tonnára. De két hónapon át nem maradhatott fenn ennyi por a légkörben, láthatóan ülepszik, nehezebb a víznél.

Alaposabb, elektronmikroszkópos vizsgálatoknak vetették alá a felfogott csapadékot és ki nem találnátok: beazonosíthatatlan DNS vagy RNS nyomait is megtalálták a vörös trutyiban, ráadásul egy-egy képen még úgy is nézett ki, mint valami protoélőlény egysejtű, rendes sejtmaggal és sejthártyával.

Szén, oxigén, nitrogén és hidrogén is voltak a mintákban, az élet építőkövei.

Ezek már akkor nem csak odaát vannak? Összeállnak ülepedés után és átveszik a világuralmat?

Persze nem vetném el a nanotermit teóriát sem, a vasoxid (népszerű nevén rozsda) is vörös. Alu és vas kell a termithez, az alu olyankor hő hatására elcseni a vasoxidtól az oxigént és kész a termitreakció, olyan hőfokon, amivel szinte bármit meg lehet olvasztani. És ki nem találnátok, hogy mi volt még a cuccban? Igen: atomos vas és aluminium-oxid. Tuti elcsente.

Véletlen? Aligha. JFCMSB.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!