A bonobo szexuális szokások 18+

Kicsit zavaró úgy gépelni ezt a posztot, hogy három idős német hölgy ül az asztalomnál.

Ugyanis már alig van hely a kedvenc kávézómban, én viszont a kedvenc helyemre ültem, ami egy nagy asztal kb. hat hellyel. Ez ugye, kimondottan parasztság a részemről, viszont kábé leszarom.

Nemrég figyelmembe hoztak egy különös jelenséget, amely a bonobó majmokkal kapcsolatos. Ezek az állatok a csimpánzok rokonai, de valami szakadék vagy hegy vagy mi miatt kétfelé szakadt a majomcsorda. A csimpánzok kerültek északra, a bonobók délre, és innentől tősgyökeresen elvált egymástól a fejlődésük.

Ahogyan Cookie Monster fogalmazott:

A minap láttam egy természetfilmet az egyik csatornán (tudod: én csak Spektrumot nézek). Arról volt benne szó, hogy rokonaink a csimpánzok kettéváltak és milyen mássá fejlődtek.

Ugyanis a Kongo folyó szurdokai és hegyet átvájó medre elválasztott 2 chimp populációt egymástól, melyek az évmilliók alatt két külön fajjá fejlődtek. Az északiak a csimpánzok (és a mi kutyánk kölykei), a déliek meg a bonobók (akik békések)…

Namármost (rövidre vágva a sztorit) az északiak (azaz a mi fajtánk) mindent veszekedéssel és verekedéssel, vagyis erőszakkal oldanak meg. Ellenben a déliek, (a bonobók) minden stresszt szex-szel vezetnek le. Ott mindenki mindenkivel, nemre és korra való tekintet nélkül… persze nem mind valódi, mert csak imitálják az aktust (pár másodperc bárkivel), de lenyugszanak és béke és szeretet van. Még a migráncsot is befogadják, de előtte…

A francba, hogy miért nem abból a vérvonalból származunk? :DDD

Nézzük csak, mit is csinálnak a bonobók.

1. Több szex, kevesebb konfliktus

A csimpánzok erőszakkal szerzik meg a szexet, a bonobók szexszel kerülik el az erőszakot.

Frans de Waal, primológus

A csimpánzok az erőszak mindenféle formáját használják. Nemi erőszak, gyilkosság, csecsemőgyilkosság, csoportok közti villongások. A bonobók közt egyiket se figyelték meg.

2. A feminizmus lehet szexi is

Ha a nők vannak hatalmon, az egész csoport életminősége jobb, ellentétben a csimpánzokkal, ahol a hímek uralják a színteret.

3. A női összefogás erős

A nőstény bonobók kisebbek, mint a hímek, de ez nem nagyon zavarja őket. Ha egy hím bonobó cseszeget egy nőstényt, a többi nőstény egy emberként áll ki ellene.

4. A féltékenység nem a romantika része

Bár a bonobóknak vannak romantikus érzéseik, nem különösebben izgatják magukat, ha a partnerük félrelép.

5. A promiszkuitás pozitív hatásai

A gerincesek legokosabbjai közé azok az állatfajok tartoznak, ahol jelen van a promiszkuitás.  Magas életminőség, alacsony stressz, magasszintű szocialis interakció.

6. Fontos az érintés

A legtöbb szexuális érintkezés orgazmusnélküli, csak egy gyors dörgölőzés, de a bonobók nagyon romantikusak; szex közben fogják egymás kezét/lábát, és szemkontaktust létesítenek.

7. Szex és kaja

Ha bonobó gruppenre vagyunk kíváncsiak, elég őket étellel kínálni. Az egész banda gyorsan partiba vágja egymást, majd udvariasan osztoznak az ételeken.

 

U. i.: Mostanában gondolkodunk egy kompos grillpartin.

 

 

HOLDKOMP