A Darjeeling tea

Az emberiséget általában kétfelé szokás venni.

Csokoládé, vagy vanília? Kutya, vagy macska? Tea, vagy kávé?

Aztán, ha akad olyan egyed, aki mindkettőt, akkor így megnézik, hogy tényleg? Most komoly? Ilyen van?

Na de hagyjuk is ezeket, tényleg nem értem, miért kellene választani a jó és jó között. Ma azért vagyunk itt, hogy az egyik kedvenc teámról, a Darjeelingről értekezzünk.

Nagyon szeretem a Twinings teáit. Ez a vállalat 1706-ban kezdte a pályafutását, ami azért nem semmi. Egyik kedvencem tőlük az Earl Grey, ami egy bergamottolajjal illatosított fekete tea.

A legenda szerint ezt a teakeveréket egy hálás mandarin ismertette meg Grey earljével, miután az kihúzta a mandarin fuldokló fiát a vízből. A mese kitalációnak bizonyult, ugyanis az Earl sosem járt Kínában, ahol egyébként sem volt szokásban a tea olajjal való illatosítása. A bergamott miatt nagyon jó hatással van a depresszióban szenvedőkre.

Másik nagy kedvencem a Lady Grey.

Imádom az elegáns kék dobozát

Állítólag azoknak készült, akiknek az Earl Grey túl erős volt. Tény, hogy ez a tea kicsit könnyebb, az illata sem olyan fajsúlyos. Viszont egy csésze elegendő hozzá, hogy az ember órákig vízműnek érezze magát.

És akkor most a kedvenc, a virágillatú, finoman füstös (pedig nem füstölik) Darjeeling.

Jók azok az álmatagon elhúzó vadludak a háttérben 

Nem néztem utána a gyártásának, mert az nekem kínai, mondjuk ez a tea Indiából származik. Sebaj. Estére egy csésze ilyen tea tökéletes. Finom, megnyugtató, és nem hugyozod össze tőle az ágyad, ha túlságosan mély az álmod.

Egyéb egészségügyi hatásai is vannak. Semlegesíti a szabadgyököket (ennek egyszer utána fogok nézni, hogy mit is akar ez jelenteni egészen pontosan), növeli a csontsűrűséget, aminek egyenes következménye, hogy jót tesz a fogszuvasodás ellen. Valamint gyomorfekély esetén is kitűnő hatású, amennyiben megöli a bevérzést okozó baktériumokat.

Nekem ez eddig teljesen úgy hangzik, mint egy idült alkoholisták mentőitala, de ne legyünk gonoszak. Tényleg nagyon finom tea, ráadásul bármely napszakban fogyaszthatod. Mint például most is! És többfajta is van belőle.

Cím: pipa, kategória: pipa, tagek: pipa, és én is, mert szakad az eső, megint nem fog megszáradni a mosott ruha.

HOLDKOMP