A mázlista

Volt egy rész a Miért éppen Alaszkában (ami egyébként a Twin Peaks mellett minden idők egyik legjobb sorozata, egy időben is futottak, sőt, az Alaszkában  volt egy rész, amit direkt a Twin Peaksre hegyeztek ki a cseresznyés pitétől kezdve a Douglas-fenyőkön át a tuskós ladyig), ahol Maggie éppen aktuális barátjára rázuhant egy műhold, ezt pedig Ed úgy kommentálta, hogy micsoda mázlista, mert hát lássuk be, ilyesmi azért nem túl sűrűn fordul elő az emberrel.

Ugyanezt gondolom Roy Sullivanről, a vadőrről – nem tudom eldönteni, hogy mázli vagy pech, ha valakibe élete során hétszer csap bele a mennykő. Erre az esély 4,15 a 100,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000-hez, szóval ha úgy nézzük, nagy mákja volt, ráadásul mindet túlélte, de valószínű, hogy nagyon felbaszhatta valamivel Zeusz agyát. Sullivan a Shenandoah Nemzeti Parkban dolgozott vadőrként. Megbaszta a mennykő, amikor valamiért épp egy toronyban tartózkodott vihar idején, de vezetés közben is belecsapott, otthon is kapott belőle, összesen hatszor csapott bele az istennyila, ekkor mondta azt, hogy elég, nyugdíjba vonul, túl öreg már ehhez a szarhoz, inkább elmegy pecázni. Ott is belecsapott a villám. Ja, és ehhez nem számoltuk még hozzá, hogy állítólag kiskorában is kapott már a jóból, de ezt senki nem tudta megerősíteni, úgyhogy Roy inkább elengedte a dolgot. Ja, és az, hogy az utolsó eset után még egy medve is megkergette, már szinte mindegy is, aki lazán túlél hét villámcsapást, annak egy medve lófasz. A fickó hetvenegy évesen, ágyban, párnák között halt meg, igaz, egy golyótól – nem világos, hogy hogy történt, mindenesetre a hivatalos álláspont szerint vagy végzett magával, vagy véletlenül sült el a fegyvere, de egyesek szerint a felesége végzett vele.

De őt legalább hagyták békében nyugodni – Walter Summerfordot ugyan csak háromszor érte villámcsapás, de ez valószínűleg nem volt elég, neki még a halála után is jutott a dologból, ugyanis négy évvel a temetés után még a sírkövét is eltalálta a mennykő.

HOLDKOMP