Walking Dead ugyemegmondtam – S08E02

Deizgi. Elképzelésem sincs, hogy mi lesz Negannel és kedvelt szereplőinkkel, a papcsávóval, Dwaryllel, Darwighttal, a barna latino csajjal, a másik barna latino csajjal, vagy azzal a latino csajjal. Remélem mindet megeszik a zombik, vagy Paudits Béla, vagy kiderül Rickről, hogy molesztált valakit és elkaszálják a sorit.

Közelikkel kezdünk, ami utoljára a Volt egyszer egy vadnyugatnak állt jól. Úristen, az mennyivel jobb dolog. Lehet, hogy hagynom is kéne a faszba ezt és inkább megnézni azt, ráadásul a zene se az egységsugarú szintis mélyzöngés, amit a transzformersz óta minden akciófilmbe bele kell valahogy szuszakolni és feláll az ember hátán a szőr már, ha meghallja. Mindenesetre ez ha valami omázs akart lenni, akkor kurva szarra sikerült.

Dwaryl, Negan hű segítője

A közelieket végignézve kíváncsi vagyok, hogy mikor jön az a rajongói elvárás, hogy nincs elég transznemű a sorozatban. Mindenesetre antihőseink megint készülődnek valamire. Esküszöm, hogy nem bírom követni, hogy ki az aktuális egyszerhasználatos, hátrafésült hajú, kreol ősökkel rendelkező, bűnöző hajlamú feszesnacis maca, aki megint stukkerral a kezében osztogatja az ukázt, de beszól a rádión, szóval gondolom épp fontos ember. Az biztos, hogy a sorozat többi női szereplőjével együtt megkapta a nagy posztapokaliptikus keménynőcis manír-kézikönyvet a Gór Nagy Mária színitanodából és rendesen bebiflázta, mert csukott szemmel fingom nem lenne, hogy ki a picsa szólalt meg.

Mondjuk nyitott szemmel sincs, de mondjuk Maggiet meg tudom különböztetni például, mert neki nincs hátrafogva a haja.

Persze Rickék megjelennek hentelni. Ami azért is érdekes, mert a legjobb tudomásom szerint a főnökük telephelyével egyezkedtek csak, szóval meglehetősen udvariatlan dolog népirtással nyitni, de ez egy ilyen helyzet. Annak szurkolunk, aki a legtöbb morális ökörséget tudja belemondani a kamerába.

Megint egy flashback vagy forward, vagy az istentudja, hogy mi, de hőseink “megküzdenek” a zombikkal megint. Lassan egy hároméves is le tudja tolni őket egy gyurmakéssel, annyira puha lehet a koponyájuk, de olyanokat grimaszolnak azért, mint ha egy percig is kellene értük aggódni. De tényleg, volt hogy megtaposták a fejüket és abban is kimúltak. Szerintem ki kéne rúgni a maszkmestereket, úgyis egyre szarabb munkát végeznek és játszhatná az összeset Paudits Béla.

Aztán meg egy csomó lövöldözés, Rick kompániája irtja a B helyszínt, meg Rickék is abálnak picit. A lányok nyugodtan kimehetnek pisilni, teljesen érdektelen. A fiúk is a lányok után, mert nekik meg annyira felvizezett bénázás, hogy ennél alsóban is komolyabb kommandós jeleneteket játszottunk el a nagyszünetben kutyaszargránátokkal. Egyetlen vicces momentum, hogy elhangzik a tévében a szinkronos változatban hogy “nyírjam ki a geciket”, miközben a képregényes Negan fuckolását módszeresen shitezésre cserélték. Nagyon rebel egy nemzet vagyunk…

Ilyen szofisztikált tervet azért a Csupasz Pisztoly óta nem nagyon láthattunk

Amíg Rick és Dwyghtryl kihámozzák az ákombákomokból a csodatervüket, addig a többiek felfordított asztalokkal védekeznek gépkarabélyok ellen. Persze van egy kis morális konfliktus is, amiben kifejtésre kerül, hogy ez tök rendben van erkölcsileg, hiszen ez nem is a bosszúállás miatt van, hanem Rick előző részben taglalt Lebensraum elmélete alapján. Ez nem csak az Ő Harca.

Ami mondjuk igazán rettentően kiakasztó, az Ezekiel faszkodása, ahogy valami pátoszos ratyiságba burkolja ugyanazt a szart, amit az összes többi posztapokaliptikus oravecznóri próbál letömni a torkunkon minden második átvezető jelenetben. Én nem vagyok az az akciófilmes-típus, de őszintén azt gondolom, hogy a rész többi részét jellemző nyugdíjas lövöldözős vonaglás is izgalmasabb, mint amikor ezek a papírból kivágott semmi kis szereplők próbálnak nagy megfejtéseket az arcunkba tolni.

Eredetileg édesjóistenem néven akartam elmenteni a screenshotot, de volt már ilyen nevű file.

Dwightryl a maga egyediségében az egyetlen hiteles karakter. Bebassza az ajtót, zord tekintete van, nyílpuskája, szigorú vonásai, sose lehet tudni, hogy mit gondol, motorral jár, fasza a bőrmellénye és ráadásul hosszú szőke haja van, ami jól bekeretezi sebhelyes arcát.

Jézust persze megszállja a szentlélekisten megint és elkezd Jézust játszani mindenkivel szemben. Nem mint ha nem lenne egy picit késő irgalmas szamaritánust alakítania (már elnézést a komoly képzavarért), de eddig nem okozott komolyabb tépelődést kieggyelni korábban párszáz embert, most meg hirtelen feltör belőle a lelkifurci és jön a genfi egyezményes faldumával. És Morgan, az egykori dühöngő pacifista meg játsza az equillibriumot és kicsinál mindenkit. Ezt nevezem komplex karakterfejlődésnek.

Eközben Rick, az egyetlen ember a világtörténelemben, akinek sikerült egyetlen lökéssel keresztültaszajtania egy komplett bordaketrecet a hozzá tartozó mázsányi hússal egy ikeás jökkmokk polctartón, amit feltehetőleg két hatvanas tipli tart a helyén hirtelen rájön, hogy egy beteg fasz és épp elárvított egy kislányt.

Közben a másik vonalon Carol és Ezekiel elevenen etetnek meg nagy összemosolygások közepette egy tigrissel egy embert. Kicsit kezd zavarbaejtő lenni, hogy tulajdonképpen mi a büdös picsát is nézek tulajdonképpen én.

Rick a meltdownja közepén belebotlik Moralesbe, akit méltán feledtünk el. Közli Rickkel, hogy szopó van és nekünk itt, ezen a borzasztóan érdekfeszítő cliffhangeren kell csüngnünk szótlanul, mint gyümölcs a Petőfi Sándor ajkán.

 

 • 

  Már akkor elhittük neked, amikor még meg sem írtad.

 • vau

  Csináltam szofisztikált akciótervet én is, mint Rick. A következő rész történéseit taglalja.

  https://uploads.disquscdn.com/images/297f4b3a81a5fe4c75bae6b46cf7fa047dcd7b778218d1bd7e3353a331ce0282.png

  • taro

   😂😂😂😂😂
   (ne tedd, kár lenne érted)

   • vau

    Ilyen egy szar sorozatot. Tényleg elképzelésem sincs, hogy ki a faszom bírja ezt élvezni.

    • taro

     a kitartóak. ( azt hiszem, emiatt nézek inkább ázsiai sorozatokat: nincsenek évadok, egyszerűen lezárják az egészet max 58 rész alatt. van ennél hosszabb is, a 3 királyság regénye, de az is csak 95 rész, és egy komplett, lezárt történet. az ilyen típusu évados sorozatok előbb-utóbb kifulladnak, és akkor jön a szenvedés)

     • Kolyok12

      azért az 58 rész is kurvasok. én a mini-serieseket bírom egyedül komolysággal megnézni. a többi csak háttérzajként megy. amúgy a shogunból csinálhatnának egy normális remaket, bár az eredeti is jó, csak chamberlaintől feláll a szőr a hátamon.

     • Ziles Gizi

      A 7. évadig 100 rész volt belőle. Csak egy gondolattal hosszabb mint a 3 királyság. 🙂

     • taro

      tudom, de ehhez kellett 7 évad ☺ komoly különbség, hogy egy lezárt, komplex sztorit viszel a képernyőre vagy nem.

     • Ziles Gizi

      Nyilván. Nyögvenyelősebb és valóban értelmetlen eddig húzni egy tökéletesnek induló sorozatot.

    • Ziles Gizi

     Nem azt mondom, hogy élvezem, de nézem. Sokkal több hibát észreveszek benne, sokkal többet mint a Trónok harcában, de nézem. Hozzám kötődött, szerintem kurva jó sorozat volt valamikor és képtelen vagyok, úgy elengedni, hogy ez vagy az, azt mondta. Már nem csinálok olyat, hogy amikor kijön az új évad, akkor nem nézem meg direkt hanem kivárok egy csomó részt és unalmas őszi, téli estéken darálva nézem. Ehhez már nem jó ez a sorozat. Erre magamtól is rájöttem. Sorozatot azért nézek, mert megtehetem. Soha nem azért, mert XY megmondja, hogy mi a frankó. 🙂

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

   Tetszik a bitófa nyomatékra méretezése.
   Nem sokan gondolnák, mennyire fontos egy alapos kivitelezés.
   Az origóra számított nyomaték ugyan nem derül ki, az alátámasztást sem látjuk a képi ábrázoláson.
   De maga a szerkezet statikailag kétségkívül helytálló a háromszögletű tartóval.

 • gonosz, de csini Bob

  ugye

  • Ziles Gizi

   Picsát.

%d bloggers like this: