A táncoló kakadu már 14 féle stílust ismer

A Snowball névre keresztelt fehér madár évekkel korábban a tudósok látókörébe került.

Akkor a Backstreet Boys – Everybody című slágerére ropta és ezzel meghódította az internet világát.

Kutatók nemrég publikálták a legfrissebb madártánctani eredményeiket, a legmeglepőbb, hogy különböző zeneszámokra máshogy illegeti-billegeti a farktollait.

Ezúttal a (szerk: Madonna) Cindy Lapuer – Girls Just Wanna Have Fun hozta ki belőle a legtöbb spontán mozdulatot. Másfél perces összefoglaló és önfeledt szórakozás:

Van itt kéremszépen minden, a headbang-től a jobbra-balra totyogósig, körzések, vogue. És ezt saját magától váltogatja a zene ütemére.

A Queen-re is beindult, Another One Bites the Dust:

A tudomány persze nem lenne valódi tudomány, ha nem elemezték volna ki másodpercről másodpercre a madártánc elemeit, az egyes figurák átlagos ideje 3,69 másodperc volt.

A kakadu (Cacatua galerita eleonora) az emberen kívül egyetlen olyan dokumentált faj, amelyik képes tánccal követni a ritmust. A főemlősök, csimpánzok, gorillák körében sem figyeltek meg hasonló audiomotoros viselkedést.

Az embernél a tánc elsősorban társas elfoglaltságnak számít, a következő feladat annak a felderítése, hogy a kakaduk képesek-e erre a viselkedésformára is vagy csak a szólózást szeretik?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: