A világ leghosszabb rágcsája

Nem is a britek lennének, ha nem találtak volna ki valami újabb hülye rekordot, amivel bekerülhetnek az évkönyvekbe. Senki ne kérdezze meg, hogyan juthatott bárkinek az eszébe egy extrudált kukoricapehelyről, hogy mégis hogy a szarba lehetne belőle legyártani a leghosszabbat, ha már egyszer a világ leghosszabb kakája is sikerült.

Mindenesetre a Guinness Rekordok Könyvének hivatalos ellenőreit is lenyűgözte a puffasztott préselmény, Paulina Sapinska főadjudikátor így foglalta össze a látottakat:

We’ve seen a lot of size-inspired food entries and attempts before but never have we seen anything quite like this. It’s not every day you see six people having to hold up a single snack.

Sokféle elemózsia tárgyú rekordkísérlettel találkoztak még, de valahogy senkinek nem jutott eddig eszébe akkora hasonló rágcsálnivalóval elkápráztatni a szigorú bírákat, amit hat embernek kellett megtartania.

A Leicester-i Wotsits Giants gyár neve pedig árulkodó lehetett volna, ha már egyszer magukat óriás pufikkal hirdetik, ámde a sütőüzemük sem feltétlenül erre volt méretezve, a jókora ropogtatnivaló 164 hagyományos rudacska méretével vetekszik.

A két és fél órányi mutatvány végeredményéről Wayne Rowland, a társaság szóvivője is nyilatkozott:

We’re going to get it mounted and display it on the wall at the factory!

Felszögelik a gyár falára és vitrinben fogják mutogatni, hogy mindenki láthassa.

A korábbi rekord megdöntéséhez tíz méteresnél hosszabb hersegtetőst kellett kipréselni az extruderből, a mutatvány végül 10,66 méteresre (35 láb, hogy az angolszász mértékrendszert se nélkülözzük) sikeredett.

És külön említésre méltó teljesítmény, hogy az egész poszt gépelése során egyetlen egyszer sem írtam le a bizonyára sokak által várt szót, hogy “kuki”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!