A YouTube tiltott – a tanárok nem értik

Nem tölthetnek fel a töritanárok videókat Adolf Hitlerről.

Az eredeti szándék valahol érthető, az új policy arról szólna, hogy a nácikat dicsőítő tartalmak ne legyenek elérhetők, a gyűlöletbeszéd ne terjedhessen.

Brit pedagógusok szembesültek ezzel egy szerdai bejelentést követően, a legnagyobb videómegosztó közleménye szerint eltávolítja azokat a tartalmakat, amik szerintük a nézők radikalizálódásához vezethetnének.

Ezért aztán a jövő generációi nem értesülhetnek a fasizmus veszélyeiről sem.

Scott Allsop, aki egy nemzetközi iskolában tanít Romániában kapott egy automata értesítést, hogy az általa a csatornájára feltöltött tartalmak védett közösségeket sértenek, ezért több száz felvétel törölve lett.

Ezek zöme különböző BBC dokumentumfilmekből származott, így tudta bemutatni Hitler hatását és hogy miért működött a Göbbels-féle propagandagépezet.

Richard Jones-Nerzic tanárként szintén szembesült a tiltás következményeivel és egyáltalán nem érti, hogy az ilyen típusú cenzúra mennyiben használ, hogyan lehet ezzel befolyásolni a szélsőjobb terjedését, különösen ezért állnak mindketten értetlenül az előzetes értesítés nélküli törlés előtt, mert ha jelzik, hogy az oktatási célt meg kell jeleníteni a tartalmaikban, akkor azt nyilván meg tudták volna oldani, szándékuk is lett volna rá.

Az különösen pikáns, hogy a YouTube szóvivője természetesen azonnal beleállt, a lépéseiket egyértelműen helyesnek tartja, azt viszont elfelejtette hozzátenni, hogy ugyanezek a tanárok többször jelezték, hogy neonáci kommentelők jelentek meg a videók alatt, a YouTube akkor nem nagyon tett lépéseket a kommentelés moderálására, a náci gyűlöletbeszéd eltávolítására.

via The Guardian

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!