Alkarszőrdinamika

Megfigyeltétek már a saját alkarszőrötöket?

Ha nem, akkor épp itt az ideje.

Az enyém elég hiányos, az alkarom belfele szinte pucér. A külfelén különböző hosszúságú szálak sorakoznak, hogy megcsodálhassák az alkarszőr iránti rajongástól fűtöttek. Most megosztom veletek is.

Kriminológiai kutatások már régesrég kimutatták, hogy a férfi és női alkarszőrzet eltérő. Nem genetikailag, hanem formára. Az oka nem ismert.

Az egyik kereszmetszete ovális, a másiké inkább kerek.

Viszont az közös, hogy az alkar szőrzete egy irányba áll, teljesen ellentétesen minden várhatóval, nem a gravitáció irányította. A szőrszálak úgy állnak, mint ha a viselőjük áramvonalas akarna lenni és úszna a vízben. Vagy ülne egy íróasztalnál. Ez lássuk be, elég fura. Ki úszna saját szándékából a vízben? Szárazföldi emlősként? Ki ült 30 ezer éve íróasztalnál? Ez több kérdést vet fel, mint megválaszol.

A humán genom összesen ~20 apára vezethető vissza, a mitokondriális DNS anyai ágon még aggasztóbb. Mennyi ősanya lehetett? Volt 13 ezer éve egy olyan kipusztulás, amikor a teljes Homo Sapiens populáció ezer fő alá csökkent. Akkoriban a neandervölgyiek irányítottak, a humán genom szerint ma 1,9-2,1%-ban neandervölgyi hibridek vagyunk itt az eurázsiai kontinensen.

Az alkarszőrzetem nyárra először be- vagy kivörösödik, aztán egyszerűen kiszőkül. Ezzel nem is igazán tudok mit kezdeni.

Horológiai vonatkozásban merült fel kommentben, hogy akkor karóra viszonylatban hogyan is állunk ezzel?

Szőr óra, bőr perc, csont másodperc.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!