Az én paprikás csirkém

Természetesen nokedlivel.
Amiből készítettem:

2 csirkecomb (alsó, felső, farrésszel)
1,5 sonkahagyma (lehet sima vöröshagyma is vagy fehér vagy salotta, csak lila ne, mert furi színe lesz)
2 nagy édes, pirospaprika (sokkal szebbek, mint a sima paprika és mint kiderült, így finomabb is)
1 nagyobb paradicsom
Rengeteg fűszerpaprika
Víz

Tejföl

A nokedli az alaprecept szerint készült:

Liszt
Tojás

Víz
(Na jó, raktam bele egy nagy evőkanálnyi tejfölt is)

Azért úgy írtam a címet, hogy az „én” paprikás csirkém, mert ahány ház, annyi elkészítési mód. Ráadásul az én receptem véletlenül alakult ilyenre.

Kezdésképp leszedtem a bőrt a csirkecombról és félreraktam. Miután eltörtem a csontot az alsó- és felső comb között, már egyszerű szétszedni. Mivel most farrésszel vettem, ezért azt is leválasztottam és elraktam a fagyasztóba, jó lesz még húslevesbe.

Nyers hozzávalók

Nem tartok itthon zsírt. Semmilyet. Olajat meg nem szeretek használni, csak ha deep fried valamit csinálok. Amikor először szembesültem ezzel a problémával, akkor döntenem kellett, hogy veszek egy fél kiló zsírt, aminek a nagy része utána itt fog megavasodni vagy kitalálok valamit. Hirtelen gondolattól vezérelve, felvagdostam a csirkebőrt, majd kisütöttem, így kellő mennyiségű zsírhoz jutottam és nem utolsó sorban, volt mit rágcsálni főzés közben.

Nyers csirkebőr

Jól megsózva nagyon finom.

Csirkebőr tepertő

 

Amíg megsül a bőr, addig van idő előkészíteni minden hozzávalót.

Előkészített hozzávalók

Persze nem csak én eszegettem. A kisebb cicamaci itt kunyerált végig. A nagy nem szereti a csirkecombot szóval az első szaglászás után el is tűnt.

Kiscica csirkét kunyerál

A zsírban én először a felaprózott paprikát pirítom meg, sokkal jobb íze van így, mintha csak simán beledobálnám. Aztán jöhet a hagyma. Ha kellően megpirultak, akkor rá kell borítani a paradicsomot (amit alapjáraton meghámoznék, majd később leírom most miért nem), a rengeteg fűszerpaprikát, majd belefogatni a csirkét, aztán jöhet annyi víz, ami ellepi.

Főzés közben

Innentől egyszerű a dolog, fel kell forralni, majd közepes lángon félig lefedve hagyni, amíg el nem fő a leve a negyedéig. Ez kb annyi időt vesz igénybe, amíg a Zombie Army Trilogy első részéből, story módban megcsinálsz két checkpointot. (Lehetőleg ne olyat, amiben van valami boss is, mert az több idő)

(Ide akartam felvenni gameplay-t, de persze a rögzítés alatt istentelenül szerencsétlen voltam, szóval csak higgyétek el nekem, hogy amúgy tök jól megy)

Itt felraktam a főzővizet a nokedlihoz, a husikat kihalásztam a léből, a megfőtt zöldségeket és a levet turmixgépbe öntöttem jó sok tejföllel és szószt csináltam belőle. Ezért is nem hámoztam meg a paradicsomot, mert így teljesen mindegy, hogy benne van-e a „héja” vagy sem. Ettől függetlenül egyébként a paprikát és a paradicsomot is magok nélkül főztem, mert azok a kis rohadékok valahogy a turmixgépet is túlélik

Ezután már csak a nokedlit kell kihalászni a vízből és lehet is tálalni. Jó étvágyka!

 

Kész paprikás csirke

HOLDKOMP