Az ír miniszterelnök szerint ideje eltávolítani a katolikus szektát a társadalmi közéletükből

Ez lehetne clickbait is, de ezúttal nem erről van szó. Leo Varadkar komolyan ezt gondolja és van mögötte valós támogatottság.

Írország a közelmúltban is a leginkább katolikus országok közé tartozott, hagyományosan a protestáns, anglikán elnyomókkal szembeni ellenállás egyik szimbóluma volt a katolicizmusuk.

Az elmúlt években viszont valami nagyot változott. Maga a társadalom kezdte elutasítani a katolikusok vallási fanatizmusát, az egyéni önrendelkezést a katolikus fanatikusok által diktált szabályok fölé helyezve.

Népszavazás döntött az általános tiltott abortusz szabály eltörléséről és ez azért is nagy szó, mert a nőknek igenis joga kell legyen ahhoz, hogy ha például erőszak áldozataként esnek teherbe, akkor ne kelljen más országba menni elvetetni.

A katolikus a világszerte egyik legjelentősebb szekta, a botrányaik mostanra kezdik átlépni azt a társadalmi gátlást, ami sokáig elfogadhatóvá tette a pap bácsik ismert visszaéléseit.

Amikor sorra derülnek ki akár püspöki vagy bíborosi rangúakról a gondjaikra bízott kiskorúakkal szembeni visszaélések, amikor például pont Írországban árvákat és leányanyákat dolgoztattak úgy apácák, hogy a keresetüket simán leadták a Vatikánnak, valahol érthető, hogy a társadalomnak kezd elege lenni.

Ferenc pápa az egyik legvilágibb pápa és próbálja tompítani második János Pál elképesztő bűneit (milliók halála szárad a lelkén Fekete Afrika óvszerhasználatának tiltásával az AIDS terjedésével), ahogy a közismerten náci múltú Ratzinger bíboros is egy derék díszpinty volt az egyház élén.

Meddig tarthat a szekta uralma? Ez egy jó kérdés.

De amikor már Írország is nemet mond, akkor érdemes elgondolkozni.

Nem lehet elfogadható a gyónással megbocsátás hirdetése a védtelen kiskorúak ellen elkövetett bűnök esetén, különösen akkor nem ha a nagyságrend világszerte mostanra bizonyítottan több tízezres és nincs felelősségre vonás.

Égjenek örökké a Pokolban.

Ferenc pápa nyolc ír áldozatot látogatott meg, neki ezért nagy riszpekt.

Olvassátok ezt a lenti linkelt cikket, érdemes.

via Guardian

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!