Batman-napi készlettel rukkolt elő a LEGO

Bármennyire is nehezen elfogadható, de a kiábrándítóan modern világunk ha másra is nem jó, legalább arra igen, hogy minden hülyeségnek legyen végre egy saját világnapja. A Batman-nap szeptember 19-re esik és ugyan nem olyan horderejű, mint mondjuk a Kalózul Beszélés Világnapja, mégis úgy gondolták a műanyag építőkockák gyártói, hogy érdemes róla megemlékezni.

Ismét! – Teheti egyből hozzá a Batman és a LEGO világában egyaránt járatos olvasó, hiszen ki ne tudná, hogy az előző évben már egy Batmobil szettel kápráztatták el a denevéres testpáncélú akcióhős frencsájz rajongóit.

Miután egy évnek bőven elegendőnek kellett lennie ahhoz, hogy mindenki kibrümmögje és kigurigázza magát a közel hatvan centis szárnyas autócsodával, ideje volt magasabbra tenni a lécet és ennek a szándéknak a földhözragadtság biztosan nem szabott határt, a következő készlet már az egeket célozta meg.

Egész pontosan a Gotham város kétszáz éves fennállásának évfordulójára rendezett ünnepséget az 1989-es Tim Burton filmből, ahol először láthattuk feltűnni a fantáziadús Batwing, azaz denevérszárny névre hallgató denevérszárnyas járművet a város egén.

A 2363 építőkockából megépíthető repülő alkalmatossággal járó megpróbáltatásokkal az ilyenkor szokásos minifigurák sem maradhatnak el, Batman mellett jár az eredeti filmben Jack Nicholson által alakított Joker és az ismeretlen bajszos rosszarc egy stílusban hozzáillő boombox-szal.

Mondhatnánk persze, hogy nagy ügy, összerakom és utána mehet a többi közé a spájzba.Nos, ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk, hiszen az alkotók gondoltak arra, hogy ne kelljen lemondanunk kezünk munkájának gyümölcséről, ugyanis egy rejtett akasztóvá alakítható kocka felhasználásával minden nappali éke lehet a falra applikált kisornamentika, amivel a szociális distanciálás korában mondjuk Insta fotók formájában nyűgözhetjük le a kies kúriánk küszöbéről lógó orral kiforduló szuperhős rajongó kokókalmárokat.

A remekbe szabott csecsebecse hivatalosan november elsejével kerül a LEGO-ellátó szaküzletek polcaira, de az igazi LEGO VIP előfizetéses ínyencek már előrendelésben, bő egy héttel korábban is hozzájuthatnak a potom 200 amerikai zöldhasú leszurkolása ellenében beszerezhető, a fenszi gépágyúk és rakétavetők mellett Bat Engine feliratú hajtóművet és hasonló rejtett easter egg-eket sem nélkülöző fali díszre, ami feltehetően így hamarabb csalhat letörölhetetlen vigyort a búbánatos orcákra mint a lufikba töltött Smylex gáz.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!