Építs magadnak holdkompot!

Kurt Hughes mert nagyot álmodni. A hétköznapokban hajóépítészként (boat architect – hajótervező és kivitelező) tevékenykedő Kurt – akinek a nevével ma kivételesen nem találunk ki ízléstelen szóvicceket – azt találta ki, hogy ha egyszer egy előregyártott hétvégi házikót venne, akkor annak egyfajta kettősséget kellene tükröznie: legyen hajó és legyen egyben otthon is. 

Miután ilyet nem talált a katalógusokban, nem maradt más, mint a saját kútfő és tapasztalat, ami végül oda vezetett, hogy ezt egy leszálló egységben tervezte meg, hiszen Sea of Tranquility távoli tengereire mással még nem hajóztak. És amúgy is kurvajól néz ki.

Mert lássuk be: 2020-ban a második legjobb dolog egy privát űrutazás után, ha a seggünket még csak nem is kell a Kármán-vonal fölé röptetni költséges rakétahajtányokkal, bővel elég, ha faragunk egy Lunar Landert, majd szépen letesszük egy folyópartra, ahonnan ugyanúgy nézegethetjük éjjelente a csillagokat.

Gondolat gondolatot, tett tettet követett és elkészült az Apollo 11 mintájú modul a Columbia folyó partján valahol Washington állam (nem összekeverendő a fővárossal, az D.C.) közepén, hogy a maga közel másfél tonnás pompájában éke lehessen a tájnak.

A hexagonális elrendezésben mindössze 23 négyzetméteres alapterületeű kapszula belül jóval tágasabb, mint amilyennek kívülről első látásra kinéz, ugyanis a csomag része egy teljes értékű konyha és egy aprócska ebédlő/társalgó/dolgozó sarok.

A több fedélzetes elrendezésben helyet kapott még egy kriogenikus hálókuckó (az átlag polgárok csak hálószobának neveznék).

A kilátásra sem lehet panasz, több mint pazar.

Az olyan finom részletekre is ügyeltek, mint hogy a házszám az Apollo küldetések hivatalos American Captain Patrius tipográfiáját használja.

És amiért ma (is) jöttetek, ha belsőépítészetről van szó: a budi!

Mit is mondhatnánk?

A holdkomp sznob vasárnap rovatának komp-o-meter skáláján

10/10

Otthonra is kéne!

HOLDKOMP