Képzelt riport egy meg sem történt holdfesztiválról – utolsó előtti nap

Kettőezerhúsz lesz az az év, amikor sokan elmondhatják magukról, hogy egyetlen fesztiválon sem jártak, pedig igény lett volna rá. A pandémia okozta, indokolt korlátozások a tömegrendezvények szervezését teljesen ellehetetlenítették, így aztán a Martensek és Crocs papucsok a tavalyi Sziget porát őrzik, szebb idők letörölhetetlen emlékezeteként.

Rendszeres olvasóinknak mostanra egész biztosan nem újdonság, hogy nyolcadik napja tart Képzeletbeli Fesztiválunk, amit a 2020-ban elmaradt szabadtéri zenés rendezvények nyomán maradt űr betöltésének igénye hozott életre.

Akik ismeretlenül keverednének ide vagy csak lemaradtak az előzményekről, azok számára álljon itt egy rövid összefoglaló a korábban történtekről: A mínusz egyedik napon a Sziámival indítottuk az EuroWoodstock hangulat felidézését, az első napon a Prodigy zenekarra emlékeztünk egy egész estés koncerttel, majd a második napon a vasárnapi, elmaradt Sziget koncertek előadóiból válogattunk. A harmadik napon a sötét oldal bugyrainak mélységeiben jártunk olyan előadókkal, mint Placebo vagy a the Cure, a negyedik napon a gitárzene kapott főszerepet, hogy egy Kings of Leon koncertfelvétellel búcsúztassuk a  2020-as Szigetet. Az ötödik napon mindenféle műfaji kötöttségek nélkül kalandoztunk a női előadók világában, a virtuális fellépőink között üdvözölhettük Katy Perry-t, Cristina Scabbiát, Billie Eilisht-t és Tarja Turunent. A hatodik napon a nemzetköziség jegyében David Bowie és a Foo Fighters mellett szerepet kapott az izraeli Skazi és a dél-afrikai Die Antwoord, végül a New Model Army egész estés retrospektív Sziget koncertjével töltöttük meg a Nagyszínpadot. A hetedik nap a nosztalgia jegyében telt, olyan előadókkal, akik nélkülözhetetlenek minden falunapi videódiscóban, így az A-ha, Rick Astley és a Bananarama mellett a Scooteré volt a főszerep.

Leírva is soknak tűnhet, de még messze nincs itt a vége, és bár az utolsó előtti napnál tartunk, mégis lesz miért feltekerni a hangerőt az online zenelejátszókban, úgyhogy csapjunk is bele, jönnön, aminek jönnie kell!  

Manu Chao mindig jó alapozásnak, és ha már hangulatba kerültünk, miért is ne fokoznánk tovább a Parov Stelar electro-swing rézfúvósaival?

Következzen egy igazi 2in1 különlegesség, a Killers és a Pet Shop Boys, akiket feltehetően együtt soha nem fogunk látni magyar színpadon.

Chris Lowe cilindere és a fáradt Neil Francis Tennant után két teljes koncerttel zárjuk a szombati napot, ilyenkor úgyis mindenki ráér, ráadásul ez a két előadó egymás után is volt a 2017-es Szigeten. Virtuális Nagyszínpadunkon Dimitri Vegas & Like Mike mellett/helyett/után Paul van Dyk kitűnő levezetése lehet a heti fáradalmaknak, hogy aztán holnap elköszönjünk mindazoktól, akik velünk együtt hallgatták végig esténként a remekebbnél remekebb előadók jobbnál jobb élő felvételeit.

Enjoy.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!