Képzelt riport egy meg sem történt holdfesztiválról -1. nap

Kettőezerhúsz lesz az az év, amikor sokan elmondhatják magukról, hogy egyetlen fesztiválon sem jártak, pedig igény lett volna rá. A pandémia okozta, indokolt korlátozások a tömegrendezvények szervezését teljesen ellehetetlenítették, így aztán a Martensek és Crocs papucsok a tavalyi Sziget porát őrzik, szebb idők letörölhetetlen emlékezeteként.

Kedves olvasótársunk, Bo hívta fel rá a figyelmet, hogy végső soron ha már egyszer felületünk adatott hozzá, miért is ne szórakoztathatnánk a nagyérdeműt azzal, hogy a közismerten pocsék ízlésvilágunknak megfelelő, megszokottan alacsony színvonalon élő hangulatot varázsoljunk az online zenelejátszókba?

Mivel minden rendes fesztivál szombaton indul, amikor az átlag jómunkásember lerakta a rabigát és önfeledten zakatolhat kötött pályán vagy kishajón a Stárokat felvonultató színpadok zenei kavalkádjának irányába, a nagyszínpados világraszóló produkciókat aznapra tartogatjuk, maradjon csak szárazon a puskapor, izgulhasson mindenki, hogy az avokádószállítmány késik aznap vagy valaki váratlanul belerúg papucsban egy betonszegélybe, aztán nem olyan tökös mint Dave Grohl, hogy gipszelés közben tolja végig az akkordmeneteket.

Egy szónak is száz a vége, mától a virtuális rendezvényünk zárónapjáig minden este válogatott koncertfelvételekkel kápráztatjuk el a holdkompra betévedőket, Képzeletbeli Fesztiválunknak a tér és az idő sem szabhat határt. Holtak támadhatnak fel, élő istenek és legendák elevenedhetnek meg a legnagyobb online videolejátszó jóvoltából a képernyőkön és a súlyos metálzúzás mellett a dübörgő drum-and-bass is helyet kaphat, ahogy várhatóan a nosztalgiasátor kínálata is békésen megfér majd a darkba burkolózó melanchóliával valahol egy holdkráter partján felvert oxigénsátor sötét bugyraiban, távol a stroboszkópok monoton villódzásától.

Elszigetelődésünk kivel mással is indulhatna, mint a Sziget kötelező nyitóelőadójával? Müller Péter Sziámi akkor is megérdemli, hogy a mínuszegyedik napon helyet kapjon ebben a miniszériában, ha ezúttal egy jókora időugrással az 1994-es EuroWoodstockra repítjük vissza azokat, akik esetleg nem voltak ott vagy ott voltak, de valamiféle érthetetlen okokból nem emlékeznének az andalító Kicsi kicsiszolt kőre egy boldogabb korból.

Been there done that.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!