Menjünk Halléba!

Szóval a szerda az elvileg egy csajos nap itt a Holdon, ezért úgy gondoltam, hogy újfent jelentkezek egy poszttal. Guy Bourdin fotós a mai téma, Halléban nyílt most egy kiállítás a műveiből.

Guy Bourdin mai szemmel nézve persze kicsit talán szexista volt, de az tagadhatatlan, hogy ez a jóember nem csak a huszadik század második felének a végén határozta meg a reklámok milyenjét, hanem a mai napig is őt utánozzák a nála kevésbé tehetségesek.

Akiktől persze abban is különbözött, hogy sosem volt celeb és utálta az ezzel járó felhajtást, visszavonultan élt, és állítólag ő sem rajongott az emberekért, de ő volt ennek ellenére mai szóval definiálva mégis az illetékes “image maker”.

A fotóit megsemmisítette, így nagyjából csak a világ vezető divatlapjaiban megjelent nem kevés képe maradt fent a halála után, de most valahogy előkerült néhány mégis, és ezeket éppen kiállítják az ex-keletnémet városban, Halléban.


Nem ragoznám tovább az életét, aki kíváncsi rá, az olvasson utána.
Csak annyit jegyeznék meg, hogy szerintem szerette a nőket, de főleg a lábaikat. Nomeg azért azt, hogy ő volt a női cipők reklámjának a non plus ultrája. A mai napig is csak utánozni próbálják, de nem tudják.

De szóljon helyettem inkább pár képe.
Szerintem csodálatosak.


Enjoy it.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!