Képzelt riport egy meg sem történt holdfesztiválról 4. nap

Kettőezerhúsz lesz az az év, amikor sokan elmondhatják magukról, hogy egyetlen fesztiválon sem jártak, pedig igény lett volna rá. A pandémia okozta, indokolt korlátozások a tömegrendezvények szervezését teljesen ellehetetlenítették, így aztán a Martensek és Crocs papucsok a tavalyi Sziget porát őrzik, szebb idők letörölhetetlen emlékezeteként.

Rendszeres olvasóink számára mostanra már bizonyára nem újdonság, hogy egyfajta Képzeletbeli Fesztivált tartunk a holdkompon az erre az évre meghirdetett, majd lemondott zenei rendezvények pótlására, ahol a mínusz egyedik napon Müller Péter Ivánt köszönthettük az EuroWoodstock évéből, az első napon a Prodigy 2015-ös Rock am Ring fellépésének felidézésével örvendeztettük meg a zenekar rajongóit, a második napon az elmaradt vasárnapra eredetileg meghívott előadók korábbi fellépéseit szemléztük, a harmadik napon engedtünk a sötét oldal csábításának és így a negyedik napon következhet ismét valami teljesen más.

A Sziget fesztivál ebben az évben sem nélkülözhette volna a világsztárokat, ezért a mai Nagyszínpados előadót előre is vesszük, mert a kedd az a Sziget utolsó napja lett volna, sokan ilyenkor már bontanák a sátrakat az utolsó jelentősebb előadó koncertje után, hogy még az éjszakai dunai hajó vagy a HÉV hazaszállítmányozza őket a viharvert cuccaikkal együtt.

Mark Ronsonról túl sok mindent nem is érdemes elmondani, szinte kizárt, hogy valaki ne hallotta volna az Uptown Funk gigaslágert, hiszen a jóval hárommilliárd feletti lejátszással ott van a legismertebb online videolejátszó legnézettebb felvételei között. Úgyhogy ne is szaporítsuk tovább a szót, pörögjenek az ugrókötelek!

Miután letudtuk a kötelezőt, evezzünk kissé más vizekre. A Viagra Boys tökös gitárzenéje hibátlan, fetrengős hangulatú folytatásnak ígérkezik, nem is kell hozzá különösebb kommentár.

Maradjunk is a gitárzenénél, a The Strokes az új albummal érkezett volna, ebből idézünk egy évköszöntőt. Nagy várakozásokkal indult 2020, aztán mekkora egy szar lett belőle. De ez ne keserítsen el senkit, szóljon inkább a keserédes Ode to the Mets.

Ugyan a Sziget kedden véget is ért volna, de a holdfesztiválunkat a nagy érdeklődésre való tekintettel szerdán is folytatjuk.

Ma estére pedig legyen elég zárásnak egy színes szélesvásznú, egész estét betöltő Kings of Leon, akik amúgy eredetileg csütörtökön léptek volna fel.

Enjoy.

HOLDKOMP