Képzelt riport egy meg sem történt holdfesztiválról – zárónap

Kettőezerhúsz lesz az az év, amikor sokan elmondhatják magukról, hogy egyetlen fesztiválon sem jártak, pedig igény lett volna rá. A pandémia okozta, indokolt korlátozások a tömegrendezvények szervezését teljesen ellehetetlenítették, így aztán a Martensek és Crocs papucsok a tavalyi Sziget porát őrzik, szebb idők letörölhetetlen emlékezeteként.

Szomorú szívvel (de lélekben megtörve sohasenem) érkeztünk el Képzeletbeli Fesztiválunk heti utolsó, és egyben zárónapjához.

Azon olvasóink számára, akik végig követték az eseményeket, mostanra már nem újdonság, hogy a meg sem történt holdfesztiválunkat az elmaradt zenés szabadtéri rendezvények helyen tátongó űr befoltozásának igénye hívta világra.

Azoknak, akik viszont ismeretlenül érkeznének ide vagy csak lemaradtak az előzményekről, álljon itt egy rövid összefoglaló, ezúttal fordított kronológiai sorrendben: utolsó előtti napunkon két nagyobb koncertfelvétellel várta a Nagyszínpad és a stroboszkópsátor Dimitri Vegas & Like Mike valamint Paul van Dyk rajongóit. A hetedik napunk a nosztalgia jegyében telt, így az A-ha, Rick Astley és a Bananarama mellett a Scooteré volt a főszerep a falusi videódiscók világát megszégyenítő felhozatalban. A hatodik napon a nemzetköziség jegyében David Bowie és a Foo Fighters, az izraeli Skazi és a dél-afrikai Die Antwoord szerepeltek a porondjainkon, végül a New Model Army retrospektív Sziget koncertjével zártuk a Nagyszínpadot. Az ötödik napon a lányok kapták a stafétát, különösebb műfaji kötöttségek nélkül a virtuális fellépőink között üdvözölhettük Katy Perry-t, Cristina Scabbiát, Billie Eilisht-t és Tarja Turunent. A negyedik napon a gitárzene kapott főszerepet, hogy egy Kings of Leon koncertfelvétellel búcsúztassuk a 2020-as Szigetet. A harmadik napon a sötét oldal csábításának engedtünk olyan előadókkal, mint Placebo vagy a the Cure, előtte a második napon a vasárnapi, elmaradt Sziget koncertek előadóiból válogattunk. Az első napon a Prodigy zenekarra emlékeztünk egy egész estés koncerttel, azt megelőzően pedig a mínusz egyedik napon a Sziámival idéztük fel az EuroWoodstock hangulatát.

A szavak szaporítása helyett csapjunk is bele inkább a közepébe és következzen mai első képzeletbeli fellépőként a Pendulum:

És természetesen ezúttal sem maradhatunk női énekhang nélkül, jobb folytatás nem is lehetne, mint a Goldfrapp.

Hogy aztán galvanizáljunk egyet a The Chemical Brothers előadásában.

Mielőtt a szinte kötelező teljes koncerttel zárnánk a napot, legyen egy meglepetés előadó is, akikre feltehetően senki nem számított, pedig a New Order nélkül nem lehetett volna teljes a fantázia lineup.

Hosszú buli volt, és egyszer ugyan minden jónak vége kell szakadjon, de a bánkódás helyett inkább tekerje fel mindenki a hangerőt, a 30 Seconds to Mars mindenképpen megér annyit, hogy Jared Leto töltse be a képernyőket és hallójáratokat egy röpke óra erejéig.

Külön köszönet kedves olvasónknak Bo-nak a Képzeletbeli Fesztivál ötletéért és a mindvégig lelkes támogatásért. Mindenkinek, aki pedig bekapcsolódott a felvételek közös fogyasztásába, álljon itt egy elmaradhatatlan üzenet:

Jövőre Veletek Ugyanitt!

HOLDKOMP