Fogtam egy Mewtwot

Decemberben kaptam egy Androidos telefont a meglévő Windows Phone mellé, és örültem, mint majom a farkának, hogy mindenféle fölösleges hülyeséget le lehet rá tölteni.

Egy hónappal ezelőtt az egyik munkatársam a Pokémon Go-ról beszélgetett és beugrott, hogy milyen rettenetesen szomorú voltam, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy WP-re nem lesz. Gyors felindulásból le is rántottam. Nem terveztem nagy játékokat, tekintve, hogy az alapkoncepción túl (szedjél össze mindent, amit találsz) semmit nem tudtam a játékról. Eleve tele volt tök ismeretlen pokémonokkal, én még leragadtam a 150 fajtánál, erre van 300. Szóval gondoltam elég lesz annyi, hogy megdobálok pár furcsa lényt labdákkal, aztán vagy bent marad vagy nem.

Igen ám, csakhogy a munkatársam és még jó páran, még mindig aktívan játszanak. Az első megdöbbenés akkor ért, amikor ebédszünetben kimentünk egy raid-hez, és 15-20 ember megjelent.
Itt persze még nem állt meg a dolog, kaptam a tanácsokat, bőszen fogdostam a kis lényeket, minden nap becsekkoltam gymekbe, stopokhoz és amikor éppen úgy jött ki a lépés, akkor mentünk raidelni.

Ennek folyományaképp múlthéten kaptam egy EX Rais pass-t, ami annyit jelent, hogy egy fix helyen és fix időben meg lehet küzdeni (mostanában) Mewtwo-ért, akit egyébként máshonnan nem lehet összegereblyézni. Én a szerencsésebbek közé tartoztam, mert legalább viszonylag közeli helyre szólt az exclusieve pass, nem pedig mondjuk Németországba, mint egy kevésbé szerencsés játékosnak.

Így történt, hogy ma délután 1 órakor megjelentem az Infopark szökőkútjánál, másik 30 emberrel és meglepő módon egy kör alatt le is győztük az áhított pokémont és be is tudtam zsebelni, úgy hogy nagy az öröm. Talán pár hét és megunom, de annyi kis nyomi van még, akit nem szedtem össze, mert még babaszinten vagyok. Egészen úgy tűnik, hogy nem halt még meg a játék.

Hátha egyszer elkapom a nyárfapohókot is.

HOLDKOMP