Gazdagok vagyunk!

Kiderült, hogy nem kell holdcoin-t bányásznunk ahhoz, hogy gazdagon fel tudjuk szerelni a Holdon lévő telkünket. A borospincénk dugig lesz a legdrágább borokkal, és lesz hozzá bőven Tesco gazdaságos kóla is, hogy az ínyencek se húzzák a szájukat. És garantálom, hogy körbe lesz véve a legmodernebb ionágyúkkal, arra az esetre, ha a japók oda mernék tolni az arcukat a környékre.

Egymagam fogom biztosítani a kis szerkesztőségünk jólétét, ráadásul szinte a kisujjamat sem kell mozdítanom érte. Épp most kaptam levelet egy bizonyos Mariam Jumil Abdul nevű ismeretlentől, aki a segítségemet kéri. A levelét könnyek között írta meg nekem, a szíriai polgárháborúban elveszítette a teljes családját, és menekülni kényszerült.

I am writing you in tears

Az egyetlen reménye én vagyok, hogy valahogyan hozzáférjen szerencsétlen elhunyt édesapja vagyonához. Ami nem is kicsi, több, mint 25 millió USA dollár. Apu ugyanis olajjal, és arannyal is foglalkozott, több vasat tartott a tűzben. Nagyon helyes, egy felelős családapa több szinten próbálja biztosítani szeretteinek a jólétet. Egyetlen gond van csak, hogy Mariam (vagy Abdul? nemtom) nem fér hozzá a pénzhez, és ezért kéri a segítségemet. Annyira megbízik bennem, hogy átutalná nekem a pénzt. Hiába, én tényleg egy becsületes fickó vagyok, nem csodálom, hogy rongyos 25 millát rám bíznának csak úgy.

I need you to receive the money

Az utána következő rész kicsit homályos, mert szó esik benne valami betegségről, amiből az író épp lábadozik. Viszont nem is érdekel annyira, hogy mi lehet a háttérben, ugyanis engedélyt kaptam rá, hogy amíg felépül emberünk, addig használhatom a pénzét! Szóval be fogom fektetni valami igazán ütős dologba. Hm, lehet, hogy a holdcoin mégsem hülyeség? Na majd meglátjuk.

you can invest it until I am able to recover from my sickens

Aztán jön egy rész amit nem teljesen értek, mert valami olyasmi áll benne, hogy engem fog megtenni az elhunyt édesapja régi üzleti partnerének, és úgy fogok hozzáférni a pénzhez. Bevallom, hogy a pénzügyekhez mindig is hülye voltam, szóval ezt nem fogom annyira feszegetni. Majd intézi a levélíró, hiszen láthatóan ért hozzá. Írtam is neki levelet, hogy benne vagyok, nagyon izgatottan várom a válaszát.

És még mielőtt valaki elkezdene károgni, hogy ez egy sima nigériai spammer, aki ki akarja csalni a pénzemet, annak azt javaslom, hogy olvassa el még egyszer a posztot. SZÍRIA. POLGÁRHÁBORÚ. KÖNNYEK. Na ugyehogy nem nigériai spam?

%d bloggers like this: