Gulisio Tímea: Fejesleg

Amerikai kutatók bebizonyították, hogy a fej felesleges testrész. Méretéhez képest túl sok energiát fogyaszt, terheli a nyakcsigolyákat és cukrot igényel, ami ugyebár hizlal. Pedig ki akarna kövér torzó lenni? Inkább levágom a fejem, így szám se lesz, amivel dagadtra zabáljam magam. És soha többet nem kell felelnem az egyetemen. Nem kell prezentációt tartanom a cégnél. És ami a legjobb: soha többet nem agyalok. Nem lesznek rémálmaim. Nem látok semmit, ezért nem vágyok semmire.

A szaporodáshoz nem kell fej. Kérdés, ki akar egy fejetlen testtel ágyba bújni? Még összevérzi a frissen mosott ágyneműt. Ha azt se látom, jó képű-e vagy sem, nem válogatok. Az intelligencia sem lesz kérdéses. Nem várok negyven éves koromig a gyerekvállalással. A szaporodáshoz nem kell agy. Az egysejtűeknek sincs. A vírusoknak sem, pedig náluk semmi nem osztódik gyorsabban.

A kormány támogatja az ötnél több fejetlen gyereket szülő családokat. Ezért mindenki erre gyúr. A fejetlenség néhány generáció után rögzül a DNS-ben. Ha az egyik szülő fejetlen, 50%, hogy az utód is az lesz. Ha mind a kettő az, akkor 90%. A fennmaradó 10% selejtnek minősül, és fogyatékos otthonba adják, ahol minden információforrástól elzárják, nehogy kifejlődjenek kóros és veszélyes szellemi képességei.

Szavazni fej nélkül is lehet, sőt, úgy lehet csak igazán. Az embereket kézen fogva vezetik a fülkékbe a szavazó biztosok, még ikszelnek is helyettük.

A fejjel rendelkező emberek hátrányos helyzetűek. Közmegvetés tárgyát képezik, nem veszik fel őket az állásinterjún, a perekben rendszerint őket hozzák ki vesztesként. Még migránsnak is jobb lenni, mint fejesnek.

Fejetlennek lenni életre szóló kaland! – hirdetik az óriásplakátok. A fejetlenség szabaddá tesz – írják a gyárak kapuja fölé.

A buszokon fejetlen emberek ásítoznak nyak-üregükkel. Kiálló artériáik a legújabb divat szerint vannak vágva. A pályákon csupa kocka hasú srác focizik. Fejetlen munkások építik a standiont. Nyakukra húzott baseballsapkás kiskölykök ugranak fejetlen anyjuk karjába az óvodában.

Szeretem a szakállas férfiakat. De sajnos még a háromnapos, szúrós borostáról is le kell mondanom. A nők elég csinosak vörös sebszájaikkal. Lehet, hogy a végén mégis leszbikus leszek. De akkor mi lesz a sokasodással?

Igaz, semmi se lehetetlen, a tudomány rohamosan fejlődik. Német professzorok megtalálták a rák ellenszerét: a sejttelenséget. A rák ugyanis kóros sejtszaporulat. Ha nincsenek sejtjeid, nem lesz tumorod se. De akkor ki fizeti a tb-t?

HOLDKOMP