Hermes Birkin – Next level shit

Nem férfi, akinek nincs Hermes Brikin táskája. Next level sznobulás következik.

Gondolkoztál már azon, hogy mire baszod el a pénzed, ha a táskádban lapul a kedvenc fényképezőgéped, a kedvenc tollad, a kedvenc zsebkésed és a csuklódon lifeg a kedvenc órád? Felpattintod a kedvenc napszemüveged és egyszercsak jön a felismerés:

HOPPÁ BAZMEG, NINCS IS TÁSKÁM!

Na, de segítünk, rajtunk ne múljon. Sajnos várólista van rá, mert egy sima proli Hermes messenger táskát minden butikban utánad basznak kétmilláért, de a Birkinre várni kell.  Egy átlagos kocsi árát kell kicsengetnie annak a divatőrültnek, aki a Hermès krokodilbőrből készült, kézzel varrt Birkin táskájával akar villogni. Máshogy lefordítva három jó óra árát, ami azért mégiscsak túlzás. Internetes aukciókon 56 ezer dodóért, azaz tizenvalahány milláért kelt el.

Amikor a táskát és a befektetést egy mondatban kezdjük emlegetni, akkor lehetünk biztosak benne, hogy valami bizarr dolog történik a világban: a Hermes Birkin használtan jó, ha nem kerül többe, mint az eredeti.

Na de várjá haver, most nézem az interneten: nem is ilyen drága, meg mi ez az aukció? – kérdezed.

Az az aukció, hogy ugyan bemehetsz a Hermeshez és leadhatod az előrendelést a legújabb kollekciójukra, de nem kapod azonnal meg. Szépen meg kell várni, amíg legyártják neked. Megnyúzzák a krokit meg a kecskét meg a mittomén micsodát, aztán lesz csak táskád. Ezért ugyan tizedéért is megkapod, de várnod kell rá pár évet.

A Hermes kibaszottul gyönyörű táskákat csinál, ez nem vitás. Lady Gagának is van egy, Victoria Beckhamnek meg van vagy tíz. És férfiolvasóink, akik elkezdtek ezen a ponton kételkedni, hogy most akkor tulajdonképpen hányadik fordulatot tesszük ebben a képzavarban: a Birkin egy uniszex táska és olyan csodálatos embereknek is van, mint Kanye West.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!