Kurva szar autók – golyóálló Tesla

Az International Armoring megcsinálta a teljesen értelmetlen Tesla Model S-t.

Mi az elektromos autók legnagyobb ellensége? Nem, nem a kézifegyverek és még csak nem is a vegyi vagy biológiai támadás, amik ellen védetté tették az autót a különböző edzett fémek, speciális, polikarbonáttal laminált üvegek és karbonszálas kompozitok használatával.

Hanem az a kurva tömeg. A mozgási energiára talán mindenki emlékszik, a gyorsulás során azt kell felépíteni akár villamos, akár fosszilis energiából. A tömeggel egyenesen, a sebességgel négyzetesen arányos, az arányszám 0,5. Ezeket kell összeszorozni.

Itt azért már érezzük, hogy a tömegnek súlya van (hehe), a gyártók jellemzően mindent megtesznek a villanyautók tömegének csökkentéséért. Jó példa a BMW i3, a belül nagy, kívül kicsi kompakt közel 400 kilóval könnyebb a legközelebbi rivális Nissan Leaf-nél és az másfél tonnánál baromi sokat számít.

Szóval elkészült ez a páncélozott Tesla és tudjátok melyik piacra szánják? Az araboknak. Ahol olcsóbb az olaj, mint a villany vagy akár az ivóvíz és akkora terepjáró dögökkel meg benzinzabáló 400 km/h végsebességű szupersportkocsikkal csapatnak, hogy a 4 ajtós szerény családi szedán Model S labdába se rúghat. Hiába gyorsulna jól 0-100-on az alapverzió, a páncélozottnál a tömeg elrontja és nincs rendes végsebessége, nincs rendes hatótávja.

Milyen lehet üldözéskor 270 kiló túlsúllyal, végsebességen száguldozva 2-300 km után lerohadni a sivatagban? De akár egy konnektornál?

Várjatok, feltöltök 4-5 óra alatt, aztán folytathatjuk a fogócskát!

Egy olyan piaci rést találhattak, ahol egyelőre az igény oldal még nem jelentkezett, de szurkoljunk nekik is, hátha akad ezt az egy példányt megrendelőn túl is biotámadástól rettegő, de zöld gondolkozású sejk.

Azért egy páncéltesla vs tűzoltóautó ütközési teszt érdekes lehetne.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: