Legszebb japán a halpiacon

Javában “zajlik” a Japán Alapítvány filmfesztiválja.

Gondoltam szólok, a Japán Alapítvány szervezésében idén 30 japán filmet nézhetnek az arra rászorulók március 7-éig ingyen, illetve annyit már nem, mert pár nap lement. Normális világban moziban lesnénk, a Toldiban vagy a Puskinban, de világunk minden mostanában, csak nem normális, gondoltam erről is szólok, ha nem tűnt volna fel. Az országimázs jegyében az online kínálatban főleg dokumentumfilmek, tünci romantikus és nem romantikus drámák, valamint családbarát animációs filmek (nem csak animék) szerepelnek, földalatti avantgárd brutálkodásokat ne itt keressenek. Szóval felelősséget nem vállalok semmiért, de pl. a világ legnagyobb halpiacát bemutató Tsukiji Wonderland érdekesnek ígérkezik:

Macskamelegeknek ott a Béke:

A 0,5 milliméter az erőszakos idősgondozó lányról meg 12 éven aluliaknak nem ajánlott, a japán humor alert ellenére talán van remény:

Programfüzet, regisztráció, miegymás itt, az alapítvány budapesti irodájának vezetője, Fujii Mami pedig szívből reméli, hogy “a különböző témák közt mindenki talál kedvére valót, és az otthon melegében jobban megismerhetik majd országom kultúráját.” Felelősségteljes progresszív kultúrember természetesen az otthon melegében is kizárólag 6 biohazárd zacsival a fején & percenként lenapalmozva mindent, különben #mindmeghalunk #enszoltam #figyeljunkegymasra, ezt már nem Fujii asszony mondta.

HOLDKOMP