Szerdai lányos zene – Sumo Cyco – Bystander

Rendszeres olvasóink számára bizonyára nem újdonság, hogy a szerda a lányos napunk itt a holdkompon. Ilyenkor előszeretettel mutatunk be olyan ismert vagy éppenséggel kevésbé ismert hangokat, akikkel érdemes lehet megismerkedni a különböző zenei szcénákra nyitottabb hallójáratoknak.

Jelen poszt írásakor épp három hete bukkant fel a Napalm Records kiadó gondozásában egy friss és ropogós felvétel, a Bystander, ennek kapcsán ideje megismerkedni egy kanadai formációval, a Semmi Cicóra hajazó nevű Sumo Cyco-val, akik szinte hihetetlen, de épp tíz éve, 2011 márciusában mutatkoztak be a kies Hamiltonban, Ontarioban.

Független punk rock vagy éppenséggel heavy metal előadónak lenni Kanadában kábé olyasmi meg nem értettséget jelent, mint a lazán kapcsolódó Robin Daggers zenei életműve. Aki esetleg nem emlékezne rá, a méltán népszerű HIMYM sorozat bemondó stárjának sötét oldala:

Ilyen előzményekkel két stúdióalbum, tizenhat kislemez és másfél tucat zenei videó igencsak megsüvegelendő teljesítmény ott, ahol a szépkorba lépő hölgyek bugyiját nedvesítő bülbülhangú Bryan Adams a leghíresebb zenei exportcikk vagy éppenséggel Celine Dion.

Merüljünk el tehát mindabban, amit idén Kanada adhatott, szóljon Skye Sweetnam elbűvölő mezzo hangja, akár egy üdítő szerda esti atomcsapás.

Enjoy.

HOLDKOMP