Lehetetlen küldetés? Ewan McGregor újra két keréken!

Akik követték Ewan McGregor munkásságát, azok számára a Trainspottingban nyújtott feledhetetlen alakítása után a Star Wars feltehetően csalódást okozott, de az biztosan nem, amikor Charley Boorman társaságában BMW motorkerékpárok nyergében keresztül-kasul bejárták a sárbolygónkat.

A sár az akár szó szerint is érthető, mert a BMW jóvoltából olyan túragépekkel kelhettek útra, amivel nem szégyen letérni az úttalan természet kellős közepébe és kiáradt folyók között keresni az irányt valahol, ahol térkép se nagyon van, a posztszovjet térség kietlen mocsárvidékein.

Ezúttal más, sokkal összetettebb kihívást vállaltak, elektromos motorkerékpárokkal veszik nyakukba Dél-Amerikát, és amíg Kaliforniában kényelmesen krúzolhatnának villanykúttól villanykútig, Ushuaia környékén erre vajmi kevés az esély, lévén, hogy teljesen hiányzik az infrastruktúra.

Mivel a BMW nem gyárt erre alkalmas motorkerékpárt, ezúttal a Harley-Davidson szállt be a buliba, az eszméletlenül túlárazott LiveWire szériával, amivel a tehetős hippik számára kedveltetnék meg a kétkerekűek világát, hiszen nincs az az isten, hogy valaki akár csak egy 883-as Sportster kiherélt kipufogójának öblös röfögését feladná a csendes krúzolásért és a Föld megmentéséért cserébe.

Hőseinket 100 napon keresztül Argentinától Mexikóig egy még eddig gyártásba sem került Rivian pickup sereg fogja elkísérni, az ugyancsak elektromos hajtású, összkerekes és viszonylag terepképes platósok ugyanis lehetőséget biztosítanak a kétkerekű villanyhajtányok töltésére is, ha a nagy büdös semmi közepén még egy darab konnektor sem akadna.

A kitűzött cél szerinti 13000 mérföld az rengeteg, különösen ha azt is figyelembe vesszük, hogy egyáltalán nem kipróbált technikáról van szó, sem a tartósságot, sem a terepképességet nem bizonyította egyik kiválasztott jármű sem.

Eddig.

Argentína, Chile, Bolívia, Peru, Ecuador, Kolumbia és további Közép-Amerikai országok várják a kalandorokat.

A sorozat első három epizódja szeptember 18-án kerül adásba, utána hetente jelentkeznek az újabb részekkel.

A rossz hír, hogy kizárólag az Apple TV+ előfizetők részesülhetnek az utazókkal közös “Long Way Up” élményben, a szélesebb körű sugárzásra egy darabig még várnia kell az érdeklődőknek.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!