Meditációs módszer – a vécépucolás

Ha az ember fiatal, és kell a pénz, sok mindenre hajlandó. Például dolgozni. Így most, hajlott koromban visszatekintve, immár teljesen világos a számomra, hogy a munkát, amelyet végeztél, nem az határozza meg, hogy milyen beosztásban dolgoztál. Nem az, hogy mennyit kerestél. Se nem az, hogy hány diplomád/OKJ-s bizonyítványod/okleveled/osztályfőnöki dicséreted volt mellé. Nem.

Fiaim… Az életed folyamán végzett munka során CSAKIS EGYVALAMI a döntő. És ez peniglen az, hogy a munkahelyen a vécédet mások tisztították-e neked, avagy te tisztítottad (pucoltad/takarítottad) magadnak.

Idáig hallom, ahogy felkapjátok a fejeteket. “De hát vécét pucolni csak a vécésnéni/takarítónő/bejárónő/feleség/anyám szokott! (Átfedések lehetségesek) Mégis milyen munkakörben lehet még vécét takarítani?”

Az úgy volt, hogy báros munkát vállaltam, egy hegyi hüttében. A munka jó volt, mégis ki nem szeret egész nap kávéillatban talpalni, ha már talpalni kell? Ha egy kis szünet adódik, es rogyásig vagy, csak leengedsz magadnak egy macchiatót/cappuccinót/eszpresszót, aztán ugyan ki nézi, hogy lesz-e belőle corretto? (Pötty snapsz bele. Az mindenre jó.)

A nap végén aztán kitisztítod a kávémasinát, elrakod az elmosogatott csészéket, zsebreteszed a borravalót, és mész vécét takarítani.

Akármilyen furcsa is a dolog, mi a vécépucolást meditációs módszernek tartottuk. Van abban valami költői, ahogy csendeskén csobban a mikroszálas törlőrongy a vödörben, és a tisztítószer citromos-mentás illattal felhabzik a meleg vízben, amelybe olyan kéjjel meríted bele gumikesztyűs kezeidet, mintha kedved is volna a dologhoz.

Tulajdonképpen volt is. Főnöki parancs volt, hogy a vécé pucolását megszakítani NEM SZABAD, s minden egyes alkalommal, amikor a takarítás kellős közepén érkezett egy szaráshoz bekészült, bűnös lélek, szinte sátáni örömmel a pofánkon közöltük, hogy A VÉCÉ MÉG NEM TISZTA, és csendeskén pucoltunk tovább. Kétezer méter feletti magasságban nincs már fa, bokor se túl sok, el lehet képzelni azt a fájdalmas vonaglást, amit nyomorú pára előadott. A lábai összegabalyodtak, az arca zöldellt, a szemei guvadtak, és kis időközönként gyanús pöffenetek lövelltek a segge tájáról. Én meg csak pucoltam tovább lassanként, mert a jó munkához idő kell. Sose gondoltam, hogy egy vécékefe is felruház annyi hatalommal, mint egy királyi jogar.

Tulajdonképpen, ha eltekintünk a vécé lényegétől, nem is olyan rossz dolog az egész. Lemosod a csempét, kitakarítod a mosdókagylót, feltöltöd a folyékony szappanos flakont vízzel, hogy ilyen homeopátiás jellegű kutyulékot kapj, ami azért is jó, mert a kedves vendég, ha kezet mos, a lötyi fele garantáltan a túlnani csempén fog kikötni, ennyivel is spórolsz a takarítószeren. Feltöltöd a vécépapíros tartályt, végigtörlöd a vécédeszkát, majd belenyúlsz egy szivaccsal minden ősbűnök öblébe, és undorodva bár, de kisikálod. Dudorászva kiüríted a szemetest, konstatálod, hogy valamelyik barom férfiállat megint a kukába dobta a szaros papírt, és egy otromba ősnőstény a sarkot találta el a cuppogó tamponnal a szemetes helyett. Hullámzik körülötted a citrom, menta, a zsálya, és a szar illata, némi hányásakkordokkal elvegyülve, a zene szól a füledben, ritmusra jár a vécékefe, gyengéden oldódik a húgykő, illannak a sárga foltok, és barna fröccsök…

Higgyétek el nekem, az egész napos talpalás, villámreflexelés, üvöltés, kávézás, felszolgálás, rohanás, mosogatás után egy vécé csendes, lassú, alapos kitakarítása maga a mámor. Bedugod a zenédet, magadra zárod az ajtót, és békésen elpucolászol egy félórácskát, mialatt lelked viharos hullámain egyre szelídebb tajtékot vet a stressz, a kedves vendég meg odakint maga alá szarik kínjában. Om mani padme hum.

37 thoughts on “Meditációs módszer – a vécépucolás

 • December 7, 2017 at 19:36
  Permalink

  Szerencsés alkat vagy hogy így tudod felfogni 😊

  • December 7, 2017 at 19:53
   Permalink

   miért? lehet ezt máshogy felfogni? az ember néha kerül olyan helyzetbe, hogy okádék munkát kell csinálni. túl kell rajta lenni.

   • December 7, 2017 at 20:22
    Permalink

    Látod, erről beszélek. Te negatívan látod, ő nem. A munkát így is, úgy is el kell végezni 😊

 • December 7, 2017 at 19:41
  Permalink

  Valakinek meg kell csinálni. Ennyi. Szerencsére nem vagyok túl finnyás se, illetve dehogynem, viszont ki tudom kapcsolni. Mondjuk csak egy munkahelyen volt ilyen feladatom, egy hoxtoni netcaféban, és nem tartott túl soká. És ha megkérdeznék, hogy a változatos klientelt türelmesen kiszolgálni volt-e szarabb, vagy a vécétisztítás, ahol viszont egyedül vagy és addig sem csesztet senki, akkor el kellene gondolkozni rajta…
  Egyébként jó reggelt.

  • December 7, 2017 at 20:52
   Permalink

   Mi szabályosan veszekedtünk a vécétisztítás privilégiumáért.

   • December 7, 2017 at 21:43
    Permalink

    Okay, that's crazy.

    • December 7, 2017 at 21:58
     Permalink

     Nem. Hidd el, egy kibaszott stresszes nap után, amikor van vagy kétszázötven vendég, és egy merő üvöltés a hütte, a cetlik meg olyan gyorsan jönnek, hogy a kólára nincs idő rácsavarni a kupakot, a poharak sorra halnak a mosogatógépben, mert aznap mindegyik fordult már hatszor, a pultnál tolonganak az emberek, és veled üvöltöznek, hogy miért nem vagy képes egy kibaszott eszpresszót leengedni, közben verejték csorog a homlokodon, mert az előtted lévő nyolc cetlire meg kéne csinálni harminc italt, de már nincs pohár…. Hidd el, maga a mennyország fogni a vödröt, bedugni a zenédet, és csendben, nyugalomban LESZARNI, hogy a fasz hogy pattog, mert neki még foshatnékja van, mielőtt elindul haza. A munka pedig produktív, mert tiszta, higiénikus és illatos lesz minden.

    • December 7, 2017 at 22:01
     Permalink

     Ja látom, te is dolgoztál ilyen helyen.

 • December 7, 2017 at 20:11
  Permalink

  nekem a vasalás volt régen ilyen meditálós.
  Aztán szarrá ment a vasalódeszkám, szóval egy darabig az ágyon vasaltam.
  Aztán egyszer csak abbahagytam. Azóta nem vasalok.

  • December 7, 2017 at 20:31
   Permalink

   Nekem az halál, mondjuk nem is erőltetem. Elfogadom, hogy a hajtogatás kivasalja.

   • December 7, 2017 at 20:38
    Permalink

    Mindig gondolj arra, hogy a vasalás műveletével +3 CHA pontot varázsolsz a felszerelésedre.

    • December 7, 2017 at 20:44
     Permalink

     Már csak a wis-re megyek, ezért is nem vasalok. (pfff ez de szar vót)

     • December 7, 2017 at 20:45
      Permalink

      Azt a vécén ülve tudja ideiglenesen megnövelni az ember.

 • December 7, 2017 at 20:21
  Permalink

  Teljesen rendben van és még felemelő érzés is ha látod a munkád gyümölcsét, a tisztaságot. Simán megcsinálom én is, a munka nem szégyen, viszont az új Linda sorozat, na az szégyen és egyben egy nagy rakás szar. 5-perc és már kezdtem kicsit meghalni és majdnem sikerült teljesen is, mert az ágy és az ágynemű notórius távirányító elnyelő és még el sem tudtam kapcsolni.

  • December 7, 2017 at 20:22
   Permalink

   Van új Linda?!?!

   • December 7, 2017 at 20:25
    Permalink

    Jó, mondjuk az túlzás régi új, 2000-ben forgatták. de lehet jobb, ha nem is tudsz róla, sőt nem is beszéltünk erről.

    • December 7, 2017 at 20:28
     Permalink

     szerintem késő, már elvesztettük.

     • December 7, 2017 at 20:30
      Permalink

      😀 Azért remélem még nem, de vastag könyvbe már tényleg ne fogjon.

 • December 7, 2017 at 21:16
  Permalink

  Akkot ezért hívták régen megkönnyebbülészeti körbeguggoldának?

 • December 7, 2017 at 23:18
  Permalink

  Sosem hittem volna, hogy ilyen mondén tevékenységet ennyire ábrándos romantikával és kifejezőerővel is le lehet írni.

  Én a magam részéről az ifjúkorom alatt a tévében annakidején elburjánzott domestosos reklámok miatt PTSD szindrómában szenvedek, mindig attól rettegek, hogy a perem alatt lakó izék egyszer csak előjönnek, miközben épp takarítok és lerágják az arcomat.

  • December 7, 2017 at 23:23
   Permalink

   Nem kell a perem alá szarni, akkor nem lesz baj.

   • December 7, 2017 at 23:26
    Permalink

    Neem? Engem kérem félrevezettek!

  • December 7, 2017 at 23:29
   Permalink

   akkor imádhatod a körömgombás reklámokat is, meg hurutkát és pocakot, meg szia! én vagyok a bélrendszered típusú izéket.

   • December 7, 2017 at 23:30
    Permalink

    És a kék menstruációs véres betéteket.

    • December 7, 2017 at 23:32
     Permalink

     milyen kár, hogy olyanok már nincsenek! még azt sem tudtam mi az a menstruáció, de mindenáron betéteket szerettem volna szétvágni. de a tampon jobb, azt felteszed és máris tudsz raftingolni meg kaszkadőrködni.

     • December 7, 2017 at 23:35
      Permalink

      Meg kibökni a picsányi lyukon át leskelődő srác szemét.

     • December 7, 2017 at 23:39
      Permalink

      szuper képességek alakulnak ki, na. két perces reklámblokk és kitör rajtam az allergia, viszketek mindenhol és nagyon szeretnék egy sötét szobában csupán öt percre kettesben maradni a kiagyalóikkal.

     • December 8, 2017 at 00:12
      Permalink

      Szeretnék raftingolni és kaszkadőrködni.
      De legalább egy tisztább, szárazabb érzést.
      Nekem semmi sem sikerül. 🙁

     • December 8, 2017 at 00:13
      Permalink

      Próbáld meg a gyömbéres-kurkumás tej elkészítését, holnap reggel nyolckor élesedik a receptje.

     • December 8, 2017 at 00:14
      Permalink

      senki sem tiltja meg, hogy használd, ez a XXI. század. 🙂 illetve ne sírjon senki, pár évtized és tisztábbak meg szárazabbak leszünk a felnőtt pelustól.

     • December 8, 2017 at 00:15
      Permalink

      Aha, meg büdösebbek. Tudod, milyen szaga van egy érett felnőttpelenkának?

     • December 8, 2017 at 00:21
      Permalink

      igen, sajnos tudom, naponta járok be a nyugiotthonba. az a jó, ha ebédidőben mész és keveredik a túlfőtt káposztával és a 35 fokra felfűtött szobákban tartott szál kolbászokkal. fürdetés kétnaponta. fincsi.

     • December 8, 2017 at 00:23
      Permalink

      néha ütős :((

     • December 8, 2017 at 00:28
      Permalink

      kórházban tud isteni lenni az ágytálmosó, pláne, ha nincs saját szellőzése, csak simán kinyitják a folyosóra az ajtót. nem éppen parfümillat. 😀

     • December 8, 2017 at 00:39
      Permalink

      én csak látogatóba járok, két éve, de mindig felvértezem magam, mielőtt bemegyek. még jó, hogy nem vagyok nagyon finnyás. de nem dolgoznék ott, az biztos

 • December 8, 2017 at 00:22
  Permalink

  de ha vége a napnak, akkor hogy jön be vendég?

  • December 8, 2017 at 01:05
   Permalink

   Bejönnek, vazze, nem vicc, a kurva annyukat. Lecseng a Nagy Déli Hullám, öt óra van, nyugi, béke, és akkor felbukkan a semmiből egy kirándulócsoport. Gyerekekkel. Halálkomoly.

Comments are closed.

%d bloggers like this: