Megvan a borospincénk

Talán ez az első dolog, amiért mi itt, a Holdkompon hálát adhatunk a japánoknak, bár azt el kell ismernem, hogy azért a porkohászati acéljaik sem gyengék, meg azért a Yamaha basszusgitárokat is bírom. Oké, a wasabit is.

És a jelek szerint egész jó űrszondákat is tudnak építeni, legalábbis most az egyik masinájuk egy ötven kilométer hosszú barlangot fedezett fel a Holdon. Ide azért el fog férni pár rekesz bor, sőt, csinálhatunk egy titánból készült sötétkék óraszobát is. Meg befér egy biliárdasztal is.

A csillagászok persze még nem tudják, hogy ez a miénk, úgyhogy azon gondolkoznak, hogy mire tudnák hasznosítani ezt a bazi nagy barlangot a következő holdraszállásnál. Meglehetősen földhözragadt módon úgy gondolják, hogy a barlang védelmet nyújthat a Nap sugárzása ellen. A Kaguja adatai alapján úgy gondolják, hogy lávacsatornáról lehet szó, ezek úgy keletkeznek, hogy a lávának először a felszíne szilárdul meg, ha pedig a még folyékony cucc kifolyik belőle, egy alagútszerű képződmény marad utána.

Otthonra is kéne.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!