Memória, aloe verával

Vettem ma egy ilyet. E.

Nem, ez nem kaja, hanem párna, aludni rajta.

Onnan indult a dolog, hogy nekem az alvás, az szent dolog. Aki engem alvás közben megzavar, azt kinyírom, elföldelem, és haditáncot járok a sírja fölött. (Miutan kialudtam magam.) A szent alváshoz jó ágy is kell, azon pedig jó ágynemű (meg ízlés szerint némi plüssállat)

Na most, a párnám négy év után úgy döntött, hogy eddig s ne tovább. Akárhogy pofozgattam, tömögettem, téptem-nyaggattam, ugyanúgy abban a kitaposott banán alakban maradt, amit az elmúlt négy év során feküdtem bele. Azaz, a két szélén felpúposodott, a közepén meg szolgálatkész kráter várta a fejemet. Én értem, hogy magas párnán nem jó aludni, de alacsonyon meg szar….

… pillanat, opera megy a tévében, és valami jókötésű fickó éppen vetkőzik benne. (Tényleg opera, Lucrezia Borgia a csodálatos Edita Gruberovával.)….

…. szóval párnának csakis férfit olyat szabad választani, amely szintben tartja a fejedet. A testeddel. Ez a gerincoszlop miatt fontos, meg mert különben olyan nyaktartással ébredsz, mint egy bebaszott kanalasgém.

Kispárnákban nem hiszek, maradt hát a kézenfekvő dolog; párnát kell vennem. A boxzsák nagyon jól bevált ugyan terápiás célokra, igaz, kissé unortodox módon használom, de fejpárnának mégsem az igazi.

Ínyenc alak vagyok, nem érem be bármivel, és ez az élet minden területére vonatkozik. Elmentem párnanézőbe, és megállapítottam, hogy van itten valami, ami nekem jó lesz. Ez pedig a memóriahabos párna.

Nem, a memóriahab nem azt jelenti, hogy megőrzi, mit pofázol álmodban, aztán másnap kibeszéli. Ez a remek holmi, kérem, űrhajós találmány, leánykori nevén viszkoelasztikus poliuretán hab, és a NASA fejlesztette ki vagy ötven éve, azon célból, hogy amikor az űrhajósok elhagyják a Föld légkörét (űrhajóstul természetesen), akkor mégis úgy passzírozódjanak az üléseikbe, hogy az azért kényelmes is legyen. Ez az izé ugyanis visszanyeri a formáját. Ezért memóriahab. A kilencvenes évekre elterjedt a háztartásokban is, és mint látható, használják az egészségügyben is. Ennyit arról, hogy az űrutazás mennyiben segíti a mindennapi életet, szóval innen üzenem a konteós Muskot ekézőknek, hogy kuss.

(Külön jó dolog, hogy én álmomban gyakran repülök. Mégiscsak jó lesz puhára érkezni.)

Úgyhogy döntöttem; nekem memóriahabos párna kell!

Mákom volt, rengetegféle akadt, potom hatvan euróért. Meg efölött. Nyeltem egy nagyot, és kezdtem megbékélni a gondolattal, hogy mégiscsak kitaposott banán formájú párnán tengetem asztrálsík-beli életemet.

Ekkor valami istenség a lábam elé sodorta a fentebb csomagolt képet, de szó szerint, mert majdnem taknyoltam egy rohadt nagyot. Felemeltem a csomagot, és cetli hirdette rajta, hogy AKCIÓS MEMÓRIAHAB PÁRNA, ALOÉ VERA BEVONATTAL.

Hogy mi van?…

A memóriának örültem, szó se róla, na de aloé?!

Nem tudom, hogyan, állítólag a párna huzata át van itatva aloe verával. Ez az egyik legrégibb és legismertebb gyógynövény, eszik-isszák, kenik, mert jót tesz a bőrnek. Meg ezek szerint alszanak is benne.

Hazavonszoltam a memóriahabos-aloés párnámat, és mivel odakint amúgy is szar volt az idő, kipróbáltam. Bevált, mert arra ébredtem, hogy alszom, és tíz évvel fiatalabbnak nézek ki az aloe huzattól.

Tehát, ha szereted az ágybeli kényelmet, az űrhajózást, az aloe verát, valamint nem feltétlenül óhajtasz arra ébredni, hogy letört virág módjára csuklik a fejed a párna bugyraiba, akkor megéri egy ilyenbe beruházni. Ha pedig álmodban gyakran repülsz, pláne nem másodlagos, min landolsz.

Aloe verás jó éjszakát kívánok!

 

HOLDKOMP