Na, már csak ez hiányzott!

Megjött végre a hiánypótló találmány, megmenekült az emberiség, zengjenek a fanfárok! A holdkomp hasábjain volt már szó olyan robotról, ami az emberek segítségére válik, különféle feladatoknál. Ő volt a Toyota T-HR3, nem is olyan rég mutatták be a nagyközönségnek, óriási érdeklődés övezte a megjelenését. Ez a cikk egy újabb, még grandiózusabb eredményt szándékozik bemutatni a robotika világából. A robotról megjelent cikkre Blue hívta fel a figyelmemet, történt már hasonló, volt is belőle balhé. Lássuk hát, hogy mit lehet írni a tokiói egyetem legújabb üdvöskéjéről.

A Johou Systems Kougaku labor kutatói feladatul kapták, hogy próbáljanak minél emberszerűbb robotot alkotni. Ez a cél mostanság egyáltalán nem meglepő, a napjainkban megjelenő humanoid robotok minden egyes generációval közelebb kerülnek az alkotóikhoz, legalábbis külsőleg. Jelenleg ott tartunk, hogy több mint 100 apró szervó, és brutális mennyiségű mű-ízület segítségével már megdöbbentően közel járnak a mai egységek az emberi mozgás pontos utánzásához.

Kenshiro

A fentebb említett kutatólaborban először megalkották a Kenshiro névre hallgató humanoid robotot. Kenshiro anatómiailag szinte tökéletes mása egy 13 éves kisfiúnak. Itt már azért felszalad a szemöldök, mert vajon miért pont egy serdülő fiúcskát kellett egy japán laborban lemásolni? De hé, kik vagyunk mi, hogy látatlanban ítélkezzünk, nemdebár? Különben is, kutatókról van szó, nem papokról. Kenshiro amúgy kapott rögtön egy tesót is, ő lett Kengoro. Ő a nagyobbik testvér, nehezebb is, mint az elődje, és különleges képességekkel bír.

Kengoro egy igazi fitnesszbuzi. Felüléseket, fekvőtámaszokat, különféle nyújtásokat képes elvégezni, a kutatók vizslató szemei előtt. És, mint minden rendes gyúrósjózsi, edzés után feszítve vonul el a robotcsajok előtt, nyakában a frottír törölköző, amivel az izzadtságát törölgeti elégedetten. Ez utóbbi nem elírás, csak szólok. Ez a dög ugyanis képes izzadni. Mint Móricka anyukája a viccben, a telehányt akvárium kapcsán:

Na, már csak ez hiányzott!

A hivatalos magyarázat szerint azért van erre szükség, hogy a robot hűteni tudja magát, éppúgy ahogy az ember, ha izzad. Kengoro alumínium vázába lézerrel parányi lyukak garmadáját fúrták, amin keresztül mozgás közben vizet présel ki. A kiszabadult víz elpárolog a meleg felszínen, ezáltal hőt vonva el arról a területről. Pont, mint a lovaknál. Vagyis mint egy izzadó embernél. A robot minimum egy pohár desztvizet fogyaszt százon 12 óra alatt. A módszer bevallottan nem olyan hatékony, mintha aktív hűtést alkalmaztak volna, de ez sokkal inkább hasonlít egy valódi emberhez. Ez pedig azért fontos, hogy a jövőben majd könnyebben elfogadják a lakosok a köztük tevékenykedő, munkát végző androidokat.

Ezt a magyarázatot egyébként még el is lehetne fogadni abban az esetben, ha nem pont Japánról lenne szó. Japánról, a csápos pornó, és a használt bugyiautomaták szülőhazájáról. Az anime szexbabák Mekkájáról. És még fokozhatnám, de minek. A japán férfiaknak valószínűleg nincs elég idejük a folyamatos robotolás (ehe ehe) mellett normális párkapcsolatot kialakítani, ezért virágzik a szexuális kellékek piaca. Magyarán inkább bent alszik a melóhelye közelében, minthogy hazamenjen a sárkányhoz. Rendel magának valami szexuális jellegű szolgáltatást, minél valósághűbbet lehetőleg, aztán jónapot. És mi lehetne élethűbb egy izzadó robotnál, miközben Akashi vadul pumpálja egy fárasztó munkanap végén?

Vannak ötleteim, de inkább befogom a számat, mert a végén még dugás után a takarót is telefingja majd a szexrabszolga T-800. Vagy ne adj isten átdugja a jéghideg, és büdi lábát a takaró alatt. És akkor Akashi aztán tényleg harakiri, mert ennyi erővel akár az asszonyt is ápolgathatta volna otthon.

Gizmodo

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!