On days like these…

Csodás szombat reggelre virradtunk, úgyhogy itt az ideje, hogy megismertessem veletek a kedvenc reggeli autózós zenémet, Matt Monreo-tól az On days like these-t.

Matt Monro pedig egy angol énekes volt, aki az egyik leghíresebb nemzetközi szórakoztatóipari jelenséggé vált a lenti jelenettel és számmal a zenei piacon a hatvanas években. Az Olasz melót 1969-ben vitte képernyőre Michael Deeley producer és Peter Collinson rendező. Troy Kennedy Martin főszereplésével már a nyitójelenet felkeltette minden létező autóbuzi érdeklődését a Lamborghini Miurával. Gyakorlatilag kijelenthető, hogy nem is igazi autóbuzi az, aki nem ismeri el ennek a járgánynak a szépségét.

Egyébként a film zenéjét Quincy Jones szerezte, akinek Michael Jackson zenéinek egy részét szerezte és dolgozott Frank Sinatraval és Ella Fitzgeralddal is. Vicces módon azért, mert csóró volt és Peter Collinson rendező megszánta. Quincynek meg nem volt melója, pénze se, épp gyereket várt a felesége, tehetsége meg ugye volt. Michael Deeley producer ezért átrángatta angliába, bérelt neki egy lakást és megbízta a zeneszerzéssel.

Az egész produkció vágása egyébként picit szétesett, ezért is baromira jó volt Jones zenéje, ami egy picit összerántotta az egész hóbelevancot. Don Black írta többek között az On Days Like These és a Get a Bloomin Move On szövegét, Matt Monroe meg felénekelte.

A Miura meg főszerepelt benne. 1965-ben kezdte karrierjét a Turin Motor Shown és mindenki elalélt tőle. Azóta is gyűjtői nedves álom. Mondjuk nem véletlenül. Anélkül nem vagyok hajlandó megdögleni, hogy nem vezettem Lamborghinit egy szerpentinen erre a számra. Nektek meg szép napot kívánok!

HOLDKOMP