Sorozatfalók húsz év múlva – Netflix and chill!

Látványos interaktív animációs feldolgozás készült arról, hogy hová vezethet a sorozatfüggő életmód.

A Netflix képernyők előtt hetekre-hónapokra kanapékba ragadt nemzedékek számára lehet intő példa Eric és Hannah – a nem is olyan távoli jövőbe transzportált  – képzeletbeli 3D testmodellje, akik olyan tünetekre lehetnek büszkék a pizza-kóla-chips birodalmuk romjain, mint a lerakódott testháj, vitaminhiány, a hanyag tartásból kialakuló púposság, továbbá izomsorvadás, karikás-véreres szemek, sápadtság, kialvatlanság, stb.

Hogy mi mindent okozhatnak mindezek külön-külön vagy kombinálva? A lehetőségek határtalanok. A cukorbetegség és szövődményeinek melegágya az egyoldalú táplálkozás és az abból adódó túlsúly. De akik hajlamosak rá, azoknál akár 35%-kal növelheti az emésztőrendszer daganatos betegségeinek kialakulásának kockázatát a rengeteg egy helyben ülés és egyúttal a halottsegg szindróma “Dead-Butt Syndrome” (Gluteal Amnesia) kialakulása sem kizárt.

A mozgásszegény életmódból adódóan a láb gyengülő, tónustalan izomzatának kóros elváltozásai mellett a visszerek elzáródása véraláfutásokkal tarkíthatja a renyhe lábszárakat.

Úgyhogy csak így tovább lelkes kanapéhuszárok, elő a távkapcsokkal és irány a következő sori – ha tényleg olyan királyul akartok kinézni, mint Eric és Hannah!

HOLDKOMP