Szerdai lányos zene – Mushroomhead – The Heresy

Rendszeresen visszajáró olvasóink már megszokhatták, hogy szerda hagyományosan a lányos nap itt a holdkompon. Ugyancsak nem számít szokatlannak, hogy szinte heti gyakorisággal szemlézzük a Napalm Records friss kiadványait.

Nincs is nagyobb öröm annál, mint amikor ez a két szál összefut és a szerdát belengi a friss napalm illata.

Ma sem lesz ez másképp, ezúttal az amerikai Mushroomhead tánczenekar 2020-as A Wonderful Life albumát dobta ki a szerencsekerék. A kísérletező elektro-indusztriális metál rajongói számára minden bizonnyal nem ismeretlen az 1993-ban alakult Cleveland-i banda, akik az Iowai Slipknot-tal folytatott végtelen cicaharcukkal vonultak be a Metál Nagy Fekete Könyvébe. A polémia azon indult, hogy ki volt az első, aki beöltözős-álarcos fellépésekkel kápráztatta el a műértő közönséget és természetesen a patrióta fanok saját államaikban védték a hazai minőséget. Így aztán ádáz szájkarate bontakozott ki arról, hogy akkor ki is lopott kitől, plágiumvádak sokasága cifrázta az összezörrenéseket. Teltek-múltak az évek, végül az elmúlt évtized közepére az a konszenzus született, hogy voltaképpen mindig is barátok voltak, nem is értik a sok butaságot, ami évekig körüllengte őket. Miután a Slipknot frontembereként Corey Taylor lezárta a vitákat azzal, hogy nagyszerű turnékat is bonyolíthatnának együtt – ami hellyel-közzel meg is történt különböző fellépések formájában -, végleg elásták a csatadisznót és a világ szegényebb lett egy parttalansággal, ugyanakkor gazdagabb újabb és újabb világslágerekkel, mint például a ma estére a legnagyobb videomegosztó portál kínálatából választott The Heresy.

A mélyvízi bombával és flexelős szikrazáporral dúsított posztapokaliptikus díszletvilágban elmesélt történet méltó a hagyományokhoz, a mezzoalt női énekhang pedig fülbemászó szirén dallamokkal ellenpontozza a metálhörgést.

Mi más is kellhetne egy ilyen szerdai nap méltó befejezéséhez?

Enjoy.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!