Star Wars : The Last Jedi

Megérkezett a trailer az éppen aktuális Star Wars epizódhoz, szám szerint azt hiszem, hogy ez a VIII. Valóban lenyűgöző lett, azt kell mondjam.

A nyitóképek alatt kissé nyomasztó narratívával kapunk pár komoly háborút sejtető képet. Készülődő hangárt, egy sorban lassan bandukoló AT-AT lépegetőket, menetelő birodalmiakat, van itt minden ami egy kiadós balhéhoz kellhet. Az mondjuk nem teljesen világos, hogy Kylo Rennek miért olyan fontos az a TV távirányító, hogy egy szakasz rohamosztagos kíséri útközben. Sokan agyalnak amúgy az interneten, hogy miért is visel a srác mindig sisakot. Hamarosan ez is kiderül, türelem.

A fontos távirányító

Változik a helyszín, az ír tengerparti sziklákat láthatjuk amint Rey éppen kipróbálja azt a bazi nagy világítós vibrátort amit az aliexpressről rendelt akciósan. Látszik az arcán a bizonytalanság, lehet, hogy egy kicsit kisebb is elég lett volna. Meg is mutatja gyorsan a durván lepukkant Luke mesternek, hogy mit sikerült beújítania, de az csak robotkézzel meri megfogni a cuccot, ki tudja, hogy hol járt eddig, ugye.

Láthatjuk ahogy a Mester nekifog Rey kiképzésének, van itt fénykaszával hadonászás, szikla repesztés tenyérrel, csak úgy röpködnek a sziklaszilánkok. Luke arca közben mindent elárul, ugyanis tudtommal természetvédelmi területen forgatott a stáb, sokmilliós bírság simán kinéz egy ilyen után. Ráadásul épp egy sziklafal tetején vannak, alattuk 100 méterre a tenger háborog, elég hülye ötlet szétverni magunk alatt a placcot. Luke el is mondja, hogy rendesen befosott most már, elég lesz a jóból.

Snitt után végre megtudjuk, hogy miért is hord mindig Kylo maszkot. Hát ezért:

‘sztakurva

Kiskorában valószínűleg az anyja is csontot kötött a nyakába, hogy legalább a sarlakkok játszanak vele. Feltételezhetően ez sem jött be, gondolom innen van ez a durva jellemtorzulása a srácnak, hogy szépen szisztematikusan kiirtja a családját. Ebben az epizódban ha jól látom Leia kapja meg a pakkot, az áldott jó gyerek egy űrcsatában megy neki anyukának.

Az űrharcból amúgy láthatóan nem lesz hiány, a Millenium Falcont is jól megkergeti pár TIE vadász. Kapunk természetesen bömbölő Csubakkát, hála a jó istennek ebben az epizódban nem szerepel Jar-Jar Binks. Helyette van valami pingvinmajom. De most komolyan, mi a faszom ez:

Pingvinmajom akcióban

Látunk még utánégetős X-Winget átrongyolni terebélyes robbanásokon, krómozott rohamosztagost verekedni valami dzsedivel, meg mindent amit amúgy egy Star Wars filmtől elvárnánk. Hullanak a TIE vadászok, a lépegetők lépkednek, frankón néz ki, na. Reyt közben megabuzálja valami szottyos öregember, de a csajnak valószínűleg nincs túl sok kifogása ez ellen. Legalábbis az ismeretterjesztő filmekben gyakran látni hasonló arckifejezést a hölgyeken egy jól sikerült akció után:

Yesss

A csajnak egyébként tuti van valami fejlövése, mert a trailer úgy zárul, hogy Kylohoz fordul segítségért, az meg nyilván kap az alkalmon, hogy egy nő végre hozzászólt, és a kezét nyújtja… A video végén van amúgy az igazi fenyegetés: december 15.

Javaslok egy szavazást, hogy ki megy majd el a premierre, és ír erről a rettenetről műremekről kritikát. Én amúgy a vaura szavazok.

 

 

 

HOLDKOMP