Szerszám szombat #5/B – vau füvet nyír

Az egész úgy kezdődött, hogy a szomszédom, aki mellett ráadásul nem is lakom és nem mellesleg az előző tulaj jóvoltából lenyúlt vagy harminc centit a telkemből, elkezdett baszogatni, hogy a parlagfű akkorára nőtt a telken, hogy megtelepedtek rajta az orangutánok.

Amit mondjuk leszartam, de mivel még tervezek a helyszínen tölteni egy kevés időt, ezért gondoltam nem kezdem a jószomszédi viszonyt egy feljelentéssel. Természetesen azt tettem, mint minden rendes férfi ilyen esetben: le se szartam az egészet és halogattam, amíg nem egy áthatolhatatlan dzsungel képződött az utcafronton és a telken belül is. Persze tetejében allergiás is vagyok a parlagfűre, illetve nem volt olyan hétvége eddig, hogy ne lett volna hőségriadó, szóval gondoltam ellesz az még egy darabig.

Hanem legutóbb már állítólag az önkormányzatnál is szóltak, hogy basszam meg magam, szóval itt volt az ideje kitakarítani az árkot a telek előtt és a füvet is lenyírni. Rögtön elkezdtem az internethez nyúlni, hiszen egy igazi férfi nem kér segítséget. Aztán persze kértem segítséget Bluetól, mert ő az egyetlen, aki ténylegesen látott az ismerősi körömből füvet, levágási célból. Blue egyből levágta, hogy annak ellenére, hogy nincs áram a telken, az akkumulátoros fűnyírókkal tökéletes tévúton járok. Az egyedüli megoldás a jó öreg kétütem.

Fel is ajánlotta az MTD fűnyíróját, amit én készséggel nem fogadtam el, mert egy igazi férfi nem kér könyöradományt. Persze megköszöntem és felkészültem, hogy a tökéletes kudarc után mégis sunyi módon el fogom kunyerálni és vert hadként fogom tologatni az árokpartot a benzinessel.

Ezzel a lendülettel nyugtáztam, hogy ma sem lesz fűnyíróm (ez volt a múlt hét előtti héten), inkább elmegyek valahova piázni, szóval a Tescoba be is mentem, felmartam kellő mennyiségű rumot, kólát és limeot és toltam volna a kosarat a pénztár felé, amikoris megakadt a szemem (lófaszt, nyilván tök egyértelműen odamentem) egy benzines fűkaszán. MTD Smart BC 43.

Természetesen azonnal leszartam volna, ha Blue épp nem egy MTD nyírót akart volna rámsózni és épp nem az lett volna, hogy az inkriminált eszköz le volt árazva 20%-kal. Nekem sem kellett több és gyorsan meg is vettem és már vízionáltam magam, ahogy büszke viking titánként az elemekkel dacolva szépen aprítom a nyesnivalót és közben nagycsöcsű, bikinis lányok hozzák nekem a gyöngyöző pléhdobozos sopronit a hűtőtáskából.

Nos nem egészen így lett, természetesen tízre értem ki, a keverékes kannával a kezembe (a Trabantom óta nem mixeltem keveréket), természetesen intuitíven állítottam össze a gépet, mert egy igazi férfi nem olvassa el a használati utasítást, felkötöttem magamra a hozzá való faszagányos hevedert és nekiálltam aprítani a füvet. Ami azt illeti elképesztően szépen járt, 1:40-es keveréket tettem bele. Kedvem lenne a kis, majdnem két lovas motorjából valami homokfutót csinálni, annyira jó hangja volt. Beállítani se sokmindent kell rajta: van egy légszűrőház egy kis alumínium nyílással, amivel be lehet lőni, hogy mennyi levegőt kapjon, plusz egy szexi kis liter környéki tank, amibe a nafta kerül. Egy darab henger és gyertya jár hozzá, plusz az említett heveder. Tényleg csak keverék kell (gyk. 95-ös benzin meg egy kis olaj) és mehet a buli.

A damilos változatot tettem fel, mert a forgó pengék és a téglák kombinációjától rettegek, szóval szépen békésen toltam neki, mint a barom, szállt a por, a kezeslábasomon is keresztülbaszódott a pollen, taknyom nyálam egybefolyt, hanem ez a kis szar megállt.

Gondoltam túlmelegedett, mert minden létező permutációban megpróbáltam újraindítani, aztán egy kis keheskedés után újra megállt. Namost nem vagyok egy nagy motormágus, de a kétütemű, léghűtéses motoroknak van egy kurva jó tulajdonsága: ha nem benzin kell nekik, akkor levegő, de ezen kívül tényleg lófasz. Ezt a kettőt kipipáltam, újratöltögettem, a bovdennel bohóckodtam, de pár röffenés után így is leállt.

A fölös időt reménytelen árokból retek kibányászásával töltöttem, majd amikor végképp meguntam, hogy az összes létező puhatestű belemászott a beregi szandálomba, szépen visszatértem a férfias játékomhoz. Hanem az továbbra sem ment. Gondoltam mindenestül belebaszom a bozótba és soha többé rá se nézek, ott rohadjon meg mindenki, ide értve Bluet is, de aztán valami isteni sugallat folytán leellenőriztem az összeszerelt cuccot és rájöttem, hogy a gyújtáskapcsolót basztam normálisan bekapcsolt helyzetbe húzni és csak ez volt a baj.

Ja igen, gyújtás. Az is kell.

Egyszóval mindeninek kurvára ajánlom a kütyüt. Először azt hittem, hogy valami himihumi olcsó sajátmárkás Tesco szar, de kiguglizva kiderült, hogy ez a gyár idősebb, mint pár autógyár. 1932-ben alapították Clevelandben. Van gyáruk Saarbrückenben és Magyarországon is, megvették a Ryobit is, szóval fasza cucc, na. Olcsó, mint a rohadás, elvileg van hozzá plusz pénzért kapható adapter, amivel sövényt is lehet nyírni, illetve valami láncfűrész jellegű is van. Pikk-pakk két részbe lehet kapni, ami nagyon praktikus, ha hozzám hasonlóan az erkélyen kívánjátok tárolni a kutyakaja mellett.

Amire figyeljetek: a légszűrőház folyton lepattan, el lehet hagyni, illetve a heveder sem egy atombiztos darab, célszerű visszafűzögetni, vagy leragasztani a pántjait, hogy ne hagyd el a gépet.

84 thoughts on “Szerszám szombat #5/B – vau füvet nyír

  • August 19, 2017 at 14:06
   Permalink

   Jó, értem, le van szarva a fűnyíróm.

   • August 19, 2017 at 14:21
    Permalink

    A drill sokkal szexibb.

 • August 19, 2017 at 14:21
  Permalink

  Ez kemény, szóval közben sírtál a “pollentöl”?

  • August 19, 2017 at 14:23
   Permalink

   Egy kicsit azért is sírtam, hogy mennyire férfias vagyok.

   • August 19, 2017 at 14:26
    Permalink

    Én is mindig elérzékenyülök mondjuk a grillsütö elött.

    • August 19, 2017 at 14:33
     Permalink

     Kaptam szülinapomra egy grill szettet. Grillsütőm még nincs, de valami borzalmas barbekjút mindenképpen érlelek.

     Asszem kéne egy kamra. Blue, valami ötlet?

     • August 19, 2017 at 14:36
      Permalink

      hat oszlop, 3 gerenda, meg egy csomó léc, szegek, zsanérok, némi vasalás meg fűrész 😛

     • August 19, 2017 at 14:37
      Permalink

      Nem férfiasabb hozatni egy leselejtezett, húsz lábas hajózós konténert?

     • August 19, 2017 at 14:39
      Permalink

      az olyan 21. századi :/

     • August 19, 2017 at 14:44
      Permalink

      Hozzánk nem lehetett volna bedaruzni a vezetékek miatt. Amúgy jó ötlet.
      Úgyhogy vettem egy zártszelvény vázat a Vaterán, vettem 3 méteres trapézlemezt, kettévágtuk ment fel tetőnek, oldalfala bitumenes hullámlemez.
      Nem túl szép, de a kezem munkája, tehát büszkeségem.

     • August 19, 2017 at 14:45
      Permalink

      Az a baj, hogy nálunk is árok+vezeték. Kicsit gyanús, hogy nem fogom tudni betetetni. Pedig abba el lehetne zárni a kerti cuccokat és nem kéne visszahurcibálni a városba.

     • August 19, 2017 at 14:46
      Permalink

      Csehek vagy szlovákok gyártanak összecsukható tárolót, azzal is szemeztem.

     • August 19, 2017 at 14:39
      Permalink

      Sous-vide rostélyos.
      Persze hogy van szuvidáló menő masinám meg hozzá vákuumfóliázó, persze hogy még ki se próbáltam.

  • August 19, 2017 at 14:30
   Permalink

   aki allergiás, annak szar. mondjuk legközelebb virágzás előtt lenne érdemes lenyírnia vaunak, de ő ehhez túl férfias

   • August 19, 2017 at 14:32
    Permalink

    igen, így valószínűleg még több parlagfűre számíthat.

 • August 19, 2017 at 14:26
  Permalink

  😀 ez kemény, téged még az ág is húz. de ügyesen megoldottad.
  tavaly vettünk egy új fűnyírót, árammal megy, black&decker, az első hónapokban több időt töltött a szervizben, mint a garázsban. úgy a harmadik ilyen kör után és miután telefonon kedvesen beszélgettem a szervizzel már tökéletesen működik.

   • August 19, 2017 at 14:33
    Permalink

    értem, viszont ha lesz, ilyet akkor se vegyél.

  • August 19, 2017 at 14:32
   Permalink

   mindig mondom, hogy egyszerűbb pár birka vagy kecske erre a célra, azokat meg lehet enni végszükség esetén

   • August 19, 2017 at 14:35
    Permalink

    aztán lezabálná a napvirágot és lenne jajgatás meg fogaknak csikorgatása. 🙂

    • August 19, 2017 at 14:40
     Permalink

     akkor kell egy puli is ☺

   • August 19, 2017 at 14:41
    Permalink

    Nem perelnek be azért a faszba, ha nem foglalkozom velük egy hétig?

     • August 19, 2017 at 14:58
      Permalink

      Plusz a kecskék gecinagyot ugranak, úgy halásznám őket össze tíz kilométeres körzetből.

      Vagy ami még rosszabb, hazatalálnának és itt táborozhatnék egy kecskenyájjal a másodikon.

  • August 19, 2017 at 14:32
   Permalink

   A blekkendekkertől kicsit tartok. Barkács fórumokos az ócska kínaiak között emlegetik. Valami volt tőlük, talán ütvefúró? Az biztos, hogy most már nincs.

   • August 19, 2017 at 14:34
    Permalink

    Apám, aki szerintem még nálam is jobban imádja ezeket a szarokat és egy tizenötelemű hilti gyűjteménye van elég rendesen lebeszélt róla.

   • August 19, 2017 at 14:34
    Permalink

    komolyan három kör volt a szervizben. de itt lehetett venni ilyet vagy pont ugyanezt.

 • August 19, 2017 at 14:27
  Permalink

  a férfiak meg az ő kütyüjeik…
  (wazze, maradtál volna a kaszánál, az tényleg férfias 😜. és megismerni bernard kék nadrágját)

  • August 19, 2017 at 14:32
   Permalink

   Viccelsz? Egy két méteres rudat tartasz magad előtt és közben zúg mögötted egy motor. Szerintem ennél férfiasabb kéziszerszám nincs is.

   • August 19, 2017 at 14:33
    Permalink

    hóeke

     • August 19, 2017 at 14:38
      Permalink

      na látod 🙂

   • August 19, 2017 at 14:36
    Permalink

    Egy iRobot robotfűnyíró is menő volna. Az iRobot military cég, csak melléküzemágban készítenek takarító és kerti robotokat, a military pedig férfias.

    • August 19, 2017 at 14:37
     Permalink

     működés közben kicsit vicces, de egy kis álcaháló sokat javít rajta

    • August 19, 2017 at 15:58
     Permalink

     Van robotfűnyíró, ilyen hovercraft, de elő nem szedem neked, hogy mi a pontos típusa.

   • August 19, 2017 at 14:40
    Permalink

    De. Egy Pöttinger Servo 25 3 fejes váltvaforgató eke és egy mini borona. Nálam mindig van, mert jó ha van, meg enni se kér.

    • August 19, 2017 at 14:41
     Permalink

     Egy JÓ EKE.

     Egyszerűen nem lehet jobban indítani a napod, mint vasárnap kiülni az ekéd mellé és egy jó pálinka mellett eltöpörtyűzgetni. Fakkje!!!

  • August 19, 2017 at 14:52
   Permalink

   Egyébként ezt a magasságú füvet, éppenhogy kaszálni kéne.

   • August 19, 2017 at 14:57
    Permalink

    Mármint milyen magasságú füvet? Dudva meg muhar nőtt a kibaszott telken meg megmagyarázhatatlan réti virágok, meg egy komplett esőerdő.

    • August 19, 2017 at 15:04
     Permalink

     Ami a képen van, baszod. Ami a térdedig ér majdnem. Azt kaszálni kéne, az összes kibaszott esőerdővel meg a réti virágokkal. Együtt az egészet. Kézi kaszával. Na.

     • August 19, 2017 at 15:14
      Permalink

      Jó, de akkor is kaszáld!

     • August 19, 2017 at 15:19
      Permalink

      Több kínzó gondolat is felmerült bennem:
      – Kaszával történt a növényzet eltávolítása, csak benzinessel. Ugye erről is szól a poszt
      – Az ott fenn nem én vagyok, magamat nem tudom ilyen jól lefényképezni, plusz én nem vagyok egy bácsi egy olyan benzines kaszával, mint amilyen nekem van.

     • August 19, 2017 at 15:25
      Permalink

      Valójában ez most engem megnyugtatott.

     • August 19, 2017 at 15:27
      Permalink

      De Gizi, te el is olvasod ezeket a cikkeket? Viszonylag konkrétan erről a dologról szólt, amit írtam.

     • August 19, 2017 at 15:34
      Permalink

      Hát jó. Amit te írsz annak csak a felét. De ez nem a te hibád. Én sietek mert mindig mást csinálok. De megígérem, hogy többé ilyen nem fordul elő. A Trónok harcánál sem. Amihez nem kommentelek, azt mindig végig olvasom. Megkönnyebbültem.

     • August 19, 2017 at 15:39
      Permalink

      Szerintem itt volt aki nem volt őszinte. Én az vagyok. Hát, végül is a 20% az majdnem siker 🙂

     • August 19, 2017 at 15:57
      Permalink

      Várjá, ez összesen 19. Ki szavazott háromszor?

     • August 19, 2017 at 16:10
      Permalink

      Mindenki csak egyszer szavazhatott egy IP-ről. Persze meg lehet hekkelni ha valaki mobilnetről tesz még egyet, de szerintem nem ez történt.
      A fesztiválosnál már 28 szavazónk volt, előtte a GoT 100% és 24 szavazó, azt nyerted.

 • August 19, 2017 at 14:29
  Permalink

  Az akkus fűkaszám eldobta az utolsó Durablade pengét (ami ugye sokkal drágább mint a damil) a bozótba. Sebaj, rendeltem egyből huszat. Honnan? Angol internetről.
  Két hétig nyugodtan alszok, mert van egy jó kifogásom.

   • August 19, 2017 at 15:19
    Permalink

    Hogy nincs fű 😛

    • August 19, 2017 at 15:20
     Permalink

     Ez klasszul rezonál a cikkel, mert hogy tulajdonképpen most már nálam sincs.

     • August 19, 2017 at 15:23
      Permalink

      Naugye.

  • August 19, 2017 at 15:44
   Permalink

   szép 🙂

   • August 19, 2017 at 15:52
    Permalink

    Igen. A szépség volt a lényeg, hogy a fű csak egy másodlagos rossz, amit ha legyilkolsz boldog leszel.

  • August 19, 2017 at 17:27
   Permalink

   ej, de szép ez!

   • August 19, 2017 at 17:57
    Permalink

    Hiába szép, ha csak a baszogatást meg a lenézést érzem.

    • August 19, 2017 at 18:36
     Permalink

     ?? ezt most nem értem, de a begóniák jól néznek ki, muskátli is, meg ez a kék (nálunk szerelemvirágnak hívják) pláne nagyon ott van, és a rozmaring is jól mutat. A többit ennyiből nem ismerem fel, de így is tetszik, és tudom, hogy van vele meló.

     • August 19, 2017 at 18:43
      Permalink

      Kakassarkantyú, pár kaktusz és pozsgás, kövirózsa egy nagy fikusz is van. Van vele bőven meló. Nem erre értettem. Hiba volt leírnom, felejtsük el. És kösz.

     • August 19, 2017 at 18:44
      Permalink

      itt kétoldalt a lépcsőnél a két kehelyben mi van? (a fikuszt láttam, az nálam benti)

     • August 19, 2017 at 18:48
      Permalink

      Ha hiszed ha nem, fogalmam nincs. A virágboltos barátnőmtől kaptam, azt mondta ha nem viszem el, nem fogadom el, kidobja és rátapos. Hát megszántam őket és hazahoztam. Ez lett belőlük. Majd megkérdezem. Fikuszt tarthatod kint nyáron. Nagyon bírja a strapán, dracéna ( törzses ) yucca, flamingó, minden kint van ilyenkor.

     • August 19, 2017 at 18:52
      Permalink

      affene! Valami varjúháj félének néz ki, de passz.
      Hát, ha nem felejted el, dobj róla infot.
      Fikuszom a déli fekvésű erkélyen kicsit szénné égne szerintem. Nem merek kockáztatni, mert igen a szívemhez nőtt.

  • August 20, 2017 at 11:05
   Permalink

   Nagyon szép a dzsungeled! 🙂

 • August 19, 2017 at 15:27
  Permalink

  ennél csak a légkalapács menőbb

  • August 19, 2017 at 15:31
   Permalink

   Lent egy borona is versenybe szállt. Egy kiskölök odajött, amikor épp hagytam hűlni az árnyékban és gumicsizmában rángattam ki a döglött macskákat az esővizes árokból és le akarta nyúlni. Ez egyetemes kúlnessz fokmérő.

 • August 19, 2017 at 15:41
  Permalink

  Üdvözöllek a felnőtt férfiak klubjában.
  A következő fokozat a kerítésfestés lesz.

  • August 19, 2017 at 15:42
   Permalink

   Picsába. Most ígértem meg, hogy nem kommentelek többé vau cikkre. Szal szerintem ezt beelőzi majd a bébiszitterkedés.

  • August 19, 2017 at 15:57
   Permalink

   Rettentően felnőttnek éreztem magam. Nincs más hátra, mint hogy vegyek egy családi egyterűt és várjam a halált.

 • August 19, 2017 at 15:45
  Permalink

  Egyébként nekem is MTD van. Bár a fűnyíróm csak villanyos.

  • August 19, 2017 at 15:56
   Permalink

   Asszem örök szerelem lesz. Veszek hozzá sövényvágót, nagyon tetszik.

   • August 19, 2017 at 16:15
    Permalink

    ‘jágeci

 • August 19, 2017 at 15:46
  Permalink

  hidegfront ante portas.
  itt már nincs 30 fok se…

 • August 19, 2017 at 16:14
  Permalink

  MountainDike

 • August 19, 2017 at 16:25
  Permalink

  A normális olajon ne spórolj majd és meghálálja.

  • August 19, 2017 at 17:34
   Permalink

   szóval hazaértél!

 • August 20, 2017 at 20:19
  Permalink

  kasza?

Comments are closed.

%d bloggers like this: