Tankolásért fizettek a villanyautósokNAK

Nem várt fejleményeket hozott az energiaigény csökkenése Anglia egyes fogyasztóinak: azok, akik az Agile tarifákra szerződtek az Octupus Energy nevű szolgáltatónál, akár 5 fontot is kereshettek a hétvégén az autójuk töltésével.

Az Octopus arról vált ismertté a villanyautózás rajongóinak körében, hogy nagykereskedelmi áron értékesíti az áramot, pontosabban ha valaki előre megmondja, hogy mennyit töltene a következő napon, az Ohme névre keresztelt okostöltő az elérhető legalacsonyabb árakon számolja el a távirányítással kapcsolt delejt.

Hogy mennyire alacsonyak lehetnek az árak?

Ezúttal órákon keresztül a negatív tartományba kerültek, amikor az off-shore szélerőművek lapátai a széljárásnak megfelelően tekertek vagy mondjuk a tiszta időben ezerrel sütött a nap, de nem volt aki elfogyassza a megtermelt energiát, mert az üzemek a lockdown és a hétvége miatt álltak, otthon pedig jó időben ilyenkor nem fűtenek.

A thisismoney.co.uk által csak Jack álnéven emlegetett illető a Jaguar i-Pace töltésekor azzal szembesült, hogy a szolgáltató részéről még mindig fizettek volna, de már nem fért több elektron az akkumulátorába, ezért meghívta vendégségbe a faterját, aki épp csak egy saroknyira lakik.

Unfortunately, I did not have enough empty space in the car battery to take full advantage of electricity prices dropping. So I invited my father, who drives a Tesla and lives around the corner, to plug into my home charger and enjoy free electricity and earn me some money.

Így az előre hozott apák napja keretében önfeledten együtt tölthették az időt.

képek: Getty/Ohme

 

HOLDKOMP