Tollasbál

Az ágy nagyszerű találmány.

1. Ha belegondolok, hogy az ókori egyiptomiak gyékényen aludtak, és valami szar fejtámaszon volt a fejük (jó, nyilván meleg volt, meg bogarak), nagyon elkezdek örülni, hogy nem egyiptominak születtem. Ritka ronda múmia lennék.

Szépnek szép, de otthonra nem kéne.

2. Haverokkal elmentünk kempingezni. Vittem magammal egy hálózsákot, aztán a többiek kérdésére,  miszerint “Polifoam matrac?”, csak néztem, mint koalamaci a székesegyházra. Minek az. Én belehéjaztam magam a hálózsákba, kerestem a csípőmnek egy gödröt, oszt aludtam, mint a tej. Ahogy a többiek mondták; villám alakban. Azóta is szeretném tudni, van-e hálózsákos szabványalvás, miszerint vigyázzfekvésben kell-e aludni? A végén persze kiderült, hogy nem is annyira a pozícióm volt a bajuk, hanem ahogyan horkoltam.

3. Kiástuk Csobánc várát. Kétnapos meló volt, röpködtek ott körülöttünk mindenféle siklóernyősök, mi pedig élveztük a látványt, és hangulatot. Egészen addig, amíg meg nem érkezett néhány faszkalap, és elkezdték abajgatni az ernyősöket is, meg bennünket is. Jószerencse volt, hogy éppen kiástuk az egykorvolt pottyantós maradványait, oda pont befért volna mind a három, de aztán nagy bánatunkra a kapitány lecsillapította őket, és dohogva bár, de elhúztak. Aznap éjjel jurtában aludtunk, báránybőrökön, és soha nem volt olyan szép a csípős hajnal, mint a jurtából kitekintve, amikor naptól csillogott a harmat. (Bónusz, hogy egy jóképű katona megfogta a se… sejhaj, száll az ének.)

4. Temetőben is lehet aludni, és nem feltétlen örök álmot. Vigántpetenden, a Művészetek Völgyében isteni programok voltak, viszont kevés árnyék a tűző augusztusi napon. Ami volt, az a temetődombon akadt. Vettem hát egy tejfölös-fokhagymás lángost, oszt irány az egyik kényelmesebb sír. Csakhogy az már foglalva volt, éspedig nem a jogos tulajdonos által, hanem valaki ottan aludt rajta, turista mivoltban. Sebaj, akadt másik sír is a lángosevésre és pihire.

5. Sőt, lehet aludni disznóólban is, ehhez pedig nem kell más, mint hogy későn érj vissza a hüttébe, és a főnök kizárjon a sötét éjszakába a francba. Ez ugyan a spanommal esett meg, de ő se volt boldog, meg én se, mert én kaptam a vödör vizet, hogy amennyiben a srác hazajön, zuttyantsam a nyakába. Kemény idők voltak. (plot twist; pont kisétált a vödör hatósugarából)

Aludni tehát sokféle helyen, sokféleképpen lehet, de a legjobb mégiscsak egy jó meleg ágy, puha bolyhos pléddel, kellően nehéz dunyhával, memóriahabos párnával. Kellő számú plüssállat, egy melegvizes palack, és irány az asztrálsík. Sok függ persze az ágyneműhuzattól, ami lehet mondjuk Amerika Kapitányos is. Csak mondom.

Alvásra fel!

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: