True Fear

Nagyon szeretem az igényes horrorjátékokat.

A Goblinz fejlesztette pszichológiai thriller főszereplőnője Holly Stonehouse. A játék kezdetén az éjszaka közepén rémálomból riad; egy elmegyógyintézet lángokban áll, majd valaki mészárolni kezdi a túlélőket. Ebből riasztja fel a kopogás – a postás érkezik, levéllel a kezében. A levélt Holly ikerhúga, a tíz évvel ezelőtt eltűnt Heather küldte, és arra kéri nővérét, hogy mielőbb látogassa meg.

Holly elindul a levélben megadott címre, és kellemetlen meglepetés éri: egy lepukkant házat talál, ami minimum tíz éve lakatlan. Ennek ellenére úgy tűnik, várnak rá; mindenütt gyertyák égnek.

Holly ezt még lenyelné, végülis akár valaki helybéli szomszéd is szórakozhat. A furcsán mozgó, árnyszerű alakot is hajlamos volna felizgatott képzeletének betudni, de aztán előkerülnek a nővére naplójának maradványai, és a rémlátomás valósággá válik.

Rejtett ajtók, összetett puzzle-ek, családi titkok, régi fényképek: ez mind benne van a játékban. A napló kitépett lapjai, és a nagyszülők feljegyzései szövik a három részre tagolt történet szálait, és ami először csak egy fiatal, tizenéves leányanya botlásának tűnik, arról kiderül, hogy jóval fenyegetőbb és többrétűbb, démoni háttérrel rendelkező, ősi rituálé következménye.

Ki az a Charles Laudius, és miért kedvelte olyan nagyon az ikrek anyját, Elisabethet? Hány testvére is van tulajdonképpen Hollynak? Mi rejlik a kút mélyén, és kinek a holtteste van a pincében? Miért örül Charles Elizabeth terhességének, és miért rémül halálra, amikor három gyerek jön világra? Mi a szerepe a rémítő indiai szobornak, és mit jelent, hogy háromból lesz egy?

Nagyon jó, elgondolkodtató szórakozás, többfelé nehézségi fokozatban játszható. A fő rém a japánok horrorfiguráira hajaz, de ez az össz. gyengesége, és Holly hihetetlenül szimpatikus szereplő.

Aki szeret borzongani es játszani, annak megéri az az öt euró.

A második, jóval komplexebb részről majd következő alkalommal írok.

HOLDKOMP