Utcai fegyveres tartotta rémületben egy kisváros lakóit

A kanadai Lethbridge városkában egy különös eset borzolta a lakosság kedélyállapotát.

A Coco Vanilla nevű helyi vendéglátóegység parkolójában egy talpig páncélba öltözött fegyveres alakra lettek figyelmesek, akire azonnal ráhívták a rendőrséget.

A helyszínre érkező hatóságok többször megadásra és a fegyvere letételére szólították fel a rá szegezett pisztolyoktól és félautomata gépkarabélyoktól megszeppent gyanúsítottat, aki vonakodott a földre térdelni, ezért az eljáró rendőrtisztek az ártalmatlanítása céljából leteperték és a biztonság kedvéért a kezét is alaposan hátrabilincselték.

Miután a kihallgatása során kiderült, hogy a kezében tartott fegyvernek látszó tárgy csupán egy jelmez kelléke és az eljárás foganatosítása során ezt többször megpróbálta hangosan kiabálva is a rendőrök tudomására hozni, a felmerült vádakat a helyszínen ejtették.

The weapon was ultimately confirmed to be a fake firearm

A Lethbridge Police Services közleményben erősítette meg az ártalmatlan műanyagdarab tényét, ugyanakkor leszögezték, hogy a fegyveres az eljárás során ellenállást tanúsított, ezért volt szükséges a kényszerítő intézkedések alkalmazása.

Brad Whalen, a pizzát és dönert árusító űrkantin tulajdonosa és a letepert lány munkaadója szomorúan számolt be a fejleményekről az NBC News tudósítóinak. Elmesélte, hogy januárban eredeti foglalkozását tekintve ácsként nagy reményekkel és 200000 dollár befektetéssel vágott bele egy galaktikus tematikájú étkezde kialakításába, amit a járványügyi intézkedések miatt két hónapra bezárattak, így amikor május negyedikén felcsillant a remény, hogy a napi 350 dolláros üzemeltetési költség (alkalmazottak nélkül) talán átfordulhat szerény nyereségbe, egy kissé felpörgetve a látogatottságot, nem habozott egy 1200 dolláros jelmezbe bújtatni az ugyancsak január óta ott dolgozó egyik önként jelentkezőt.

May the 4th Be With You Day

Scott Woods rendőrfőnök vizsgálatot rendelt el, amikor kiderült, hogy a gyanúsan viselkedő rohamosztagos azt is megpróbálta az eljáró hatóságok tudomására hozni, hogy a műanyag külső burkolata korlátozza a mozgását és nem igazán tud letérdelni vagy leülni, még akkor sem ha nagyon akarna.

You can’t kneel. You can’t sit when you wear it.

A felvételek megjelenése után a nyilvánvaló rajongótáboron kívül egy teljesen váratlan helyről, egy másik univerzumból kaptak támogatást a T. J. Hookert is alakító William Shatner biztosította őket Star Trek csillaghajó parancsnokként az együttérzéséről, egyúttal keményen beszólva a szerepüket túlgondoló albertai zsaruknak, miszerint nem lehet valaki annyira vak, hogy ne ismerne fel egy ennyire nyilvánvaló cosplay megjelenést.

Az orrát lógató étteremtulajdonos végül lakonikusan azt is hozzátette, hogy a jeles alkalomra beöltözött lány korábban sem volt éppen egy nagy Star Wars rajongó, de az eset után nehezen elképzelhető, hogy kedvet kapna.

Szerencsére az intézkedések foganatosításakor nem sérült komolyabban, a helyszíni ellátását követően nem kellett kórházba vonulnia.

A forgatás során a filmben szereplő állatkáknak sem esett bántódása.