Vampirella visszatér

Az évtizedekkel ezelőtt megszakadt, de a fandomok eldugott sötét sarokszobáiban szinte némán elsuttogott, örökéletű képes novella kap folytatást a szivola újraélesztésével.

Ne legyenek kétségeink, a Vengeance of Vampirella Volume One: Rebirth címlapjára rápillantva egyhamar rájöhetünk, hogy itt bizony vérfürdő készül szó szerint és képletesen.

A főhősnő ehhez méltó vérfürdőruhát öltött magára, a zsebkendőnél alig nagyobb méretű, ugyanakkor elegánsan fehérgalléros, vérvörös egybekini nagyban egyszerűsíti a tisztálkodást, praktikusan esemény után egy slaggal lecsapatható.

A friss epizódok az 1996-os Vampirella: Death & Desctruction #3 folytatásaként veszik fel a történetmesélés fonalát, ahol sajnálatos módon elhalálozás általi véget ért, de ez egyáltalán nem jelentett akadályt Tom Sniegoski írónak, hogy 25 év után Nyx úrnő és káoszlordjai segítségével újraélessze a rajongók által régesrég visszavárt karaktert.

Mikor azt gondolnánk, hogy ennyi bőven elég a jóból, nagyobbat nem is tévedhetünk. Mára megszokottá vált, hogy különböző képregény-univerzumok egy kötetben, aztán pedig csilliárdokat hozó filmeposz frencsájzokban egyesüljenek, így valami olyan történt, amire végképp senki nem számított: a Vörös Sonja és Vampirella egymásra találtak, hogy sötét szinkronicitásukat kedélyes közös mészárlásokban teljesíthessék ki.

A Vampirella/Red Sonia Vol 1: These Dark Synchronicities a többszörös Eisner-díjas író és művész Jordie Bellaire (Buffy a vámpírok réme) keze munkáját dicséri, aki mellé Drew Moss (Star Wars) is alkotótársként szegődött.

Drakulon leánya és a Kardozós Gonosz Menyecske téren és időn átívelő kalandjai hatalmas meglepetésekkel szolgálnak. Gondolná bárki, hogy Sonja odavan a hamburgerért? Vagy hogy Vampirella ott volt a punk-rock szcéna szülőbuliján?

Hat köteten át a folytatásokban állak eshetnek le, a képkockák rajongóira soha nem látott izgalmak várhatnak.

Drew Moss alig tudta szavakba önteni a lelkesedését:

If you have any notions of what it’s about, you are probably wrong. It’s so much more. The stories are full of suspense, emotion and comedy that touches the depth of these characters and I feel adds to their storied narratives.

Ha bármiféle előítéleted is volna, hogy miről is szól ez az egész, bizonyára tévedsz, hiszen ez sokkal több mint aminek látszik. Feszültségek, érzelmek, móka és kacagás adják a karakterek mélységét és egészítik ki az elbeszélt narratívákat.

Mindkét kollekció 2020. júniusától lesz elérhető a szaküzletek polcain a (vár)*javvérfürdőruhás és kardozós-vérszívós témák iránt fogékonyak számára.

Korábbi Vörös Sonja megemlékezésünk itt volt olvasható:

HOLDKOMP